2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megjelent a Romániában egyre népszerűbb Manó első videoklippje

G. L. 2018. május 09. 11:28, utolsó frissítés: 11:39

Ráduly Botond Manó arra biztat vele, hogy tudassuk szeretteinkkel, ha fontosak nekünk.


Megnyerte már az Erdély Hangját, részt vett az X-Faktor tehetségkutatóban, sőt legutóbb a Vocea României (románia Hangja) színpadán próbálta ki magát, és bejutott az elődöntőbe. Több zenekarban is játszott már: a Kopor-Showban kezdett, de azóta megfordult már a Musicumban, jelenleg pedig a Mano and Friends énekese. Közben a Csaba királyfi című rockopera főszerepét is eljátszotta. Április végén jelent meg Ráduly Botond Manó első videoklipje, amely a The Sound of Freedom című dalához készült. Tudor Chirilă örömmel mutatta be, mi is úgy tesszük.Mi inspirált a dal és a videoklip készítésekor?

– Az első akkordokat még 3-4 évvel ezelőtt írtam, teljesen véletlenül születtek meg, amikor pont egy borúsabb időszakában voltam az életemnek. Nagytatám elvesztése okozta fájdalmat e dal segítségével tudtam feldolgozni. Az az érdekes, hogy ameddig a Vocea României műsorban szerepeltem, egy másik nótával terveztem először megjelenni. Viszont mikor véget ért, kicsit átgondoltam az emberi kapcsolataimat és az egész világról alkotott képemet, és úgy döntöttem, mégis inkább ezt a dalt választom. Fontosnak érzem, hogy figyeljünk az emberi kapcsolataikra. Néha nem árt az önös érdekeket egy kicsit félretenni, ránézni a körülöttünk lévőkre, és ha csak egy mosollyal is, de tudatni velük, hogy fontosak nekünk. Ezt akartam a dallal elmondatni.


Nagy lelkesedéssel szoktál mesélni a zenekaros projektjeidről, sokban meg is fordultál, most mégis a saját neved alatt jelent meg ...

– Igaz, több zenekarban játszottam és énekeltem. De számomra ez egy nagy lépés, amikor egy olyan zenekarral léphetek színpadra, ami tényelegesen és teljes mértékben a sajátomnak tudhatok. Egoistának tűnhetek ezzel, de számomra ez nagyon jó dolog. Jó érzés, mert a mostani zenekaromban egy olyan családias hangulat van, amire vártam. Igaz, az előző zenekaromnak, a Musicumnak nagyon sokat köszönhetek, még mindig élő a kötelék köztünk, viszont ahogy nekik is tovább kellett lépniük, hogy a maguk dolgait csinálják, úgy nekem is.

A Mano and Friends lényegében középiskolás korom képzeletbeli zenekara. Oláh-Badi Alpár az énektanárom volt a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban, és amikor 9-10-ik osztályban megtudtam, hogy bőgőzik, elképzeltem, hogy majd egyszer, amikor saját zenekarom lesz, akkor Alpár lesz benne a bőgős. Gergő (Petri Gergő - szerk.) barátom pedig a gitáros. Érdekes módon, akkor a dobost még nem láttam, de nagyon jól összejött. Várady Attilát egy évvel ezelőtt láttam először egy koncerten, és nagyon megtetszett, ahogyan dobolt. Most nagyon örülök, hogy részt vállalt ebben a projektben.

Nem tudom, hogy hányan hisznek az ilyesmiben, de én nagyon hiszek benne. Úgy gondolom, hogy sikerült jó egészségesen bevonzanom középiskolás elképzelésemet.A legutóbbi interjúdban, amit rólad olvastam, arról volt szó, hogy tavaly decemberben megjelenik egy új lemezed. Arról aztán semmi hír. A videoklip megjelenésének időzítésében volt valami szándékosság? Miért pont most jelent meg?

– Egy tanuló utat jártam be az utóbbi 5-7 évben. Szükségem volt arra, hogy ebben megérjek, s ez mostanában történt meg. Ezzel tudnám magyarázni, hogy miért pont most. A Voceai României megnyerése nem is volt tervben, de kellett egy olyan plusz, amivel több emberhez eljuttathatom az üzenetem, például ezzel a klippel is.

Egy kicsit elemezve a mai zenei piacot, jobbnak láttuk, ha a lemezről előbb csak egy dalt adunk ki. Ez az első dal a lemezről. Mint említettem első körben egy teljesen más nóta volt tervben, a lemez címadó dalát szerettem volna megjelentetni, de újraterveztük.

Most úgy látjuk, hogy a nyár végén fog megjelenni egy újabb dal, a teljes lemez pedig az év végére vagy pedig a jövő év elejére várható.

Hol forgattátok ezt a klipet? És kik működtek közre?

– A klipet nagyrészt Sepsiszentgyörgyön és környékén forgattuk, a főtámogató Nexxon segítségével. Az ő műhelyükben csináltunk néhány nagyon jó jelenetet. Azon kívül Sepsiszentgyörgy mellett találtunk egy vagány vadlest, amit néhány jelenetnél használtunk, illetve Tusnádfürdőn is vettünk fel képeket.

Nagyon hálásak vagyunk Géczi Dávid rendezőnek, hogy elvállalta ezt a klipet, és úgy csinálta meg, mintha sajátja lenne. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy Fekete Jenő Magyarország egyik legjelesebb blues gitárosa, szerepet vállalt benne, valamint hálás vagyok Marosán Csaba színművésznek, és a tüneményes kisfiának, Kristófnak is.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS