2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Félsziget: fesztiválok fesztiválja

2008. július 22. 18:00, utolsó frissítés: 13:39

150 ezer euróval nagyobb költségvetés, 1 nappal kevesebb buli, rengeteg új program. Felépült a Félsziget.Jó lett volna úgy kezdeni ezt az anyagot, hogy épül a Félsziget, de a rendezvény már jóideje túllépett ezen az állapoton: a színpadokat leszámítva szinte minden áll már, csak épp az óriásbannerek hiányoznak, hogy kiderüljön, melyik fehér sátor minek az otthona.

A színpadok pedig... amikor megkezdődött a fesztivál nulladik napi sajtótájékoztatója, még csak egy csomó cső volt a Weekend színpad helyén, és mire a félórás rendezvény lejárt, már szép teteje volt a 17 méter szélességű nagyszínpadnak.A Félsziget költségvetése idén mintegy 150 ezer euróval nagyobb a tavalyinál - számolt be a sajtótájékoztatón Szepessy Szabolcs főszervező. A 750 ezer eurós költségvetéssel nagyobb biztonságot, kényelmet, nagyobb sátortábort és több nemzetközi fellépőt kapnak a fesztivál látogatói. Amit viszont nem kapnak, az öt nap fesztivál. Szepessy azzal indokolta a négynaposra csökkenést, hogy az ötödik nap költségeit inkább a nagyobb nevek meghívására fordították.A Félsziget idén a fesztiválok fesztiválja lesz, hiszen a zenei felhozatal alapján négy fesztivál körvonalazódik: egy jazz és blues, egy alternatív, egy elektronikus zenei és egy rock-metál - mutatott rá a fesztiváligazgató. Véleménye szerint egyébként az idei év legerősebb hazai elektronikai felhozatalával büszkélkedik a Félsziget.

A zene mellett mindig is fontos volt a rendezvényen a szórakozás és a sport - idén ezek a tevékenységek Félsziget Cocktail néven futnak - számolt be a társszervező MIÉRT társelnöke, Bodor László.A sporteseményekre idén új helyszínen, a Weekend színpaddal szemben kerül sor, és több újdonság is szerepel a kínálatban: akadálypályák, korfball, felfújható játékok (például sumo). A MIÉRT sátorban kap helyet idén a Humorfesztivál, de lesz zeneoktatás és karaoke is. A Civil Faluban 24 civil szervezet mutatkozik be - köztük a Webvidék versenyt megnyerő, Kézdivásárhelyt képviselő Céhmesterek unokái csapat is.

A sátortáborban 2000 sátorhely van, jobb a világítás, több a zuhanyzó, és ivóvíz is van, a fesztivál területén pedig 130 toi-toi vécé található - sorolta a fontosabb paramétereket Szepessy Szabolcs, aki 50 ezer résztvevőre számít a négy nap alatt.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS