2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rock és electro uralta a nulladik napot

szerk. 2008. július 23. 13:15, utolsó frissítés: 12:58

A Félsziget már az első nap előtt megmutatta igazi arcát: éjfélkor több százan tomboltak a dj-arénában.A világ teremtése hét napig tartott. A Félsziget csak négyet tart, viszont itt van nulladik nap is. Ami a nullás ellenére felér legalább egy fél teljes nappal, hiszen estére a színpadok fele beüzemelt, bulizni vágyók pedig akadtak bőven.


A Zakuska színpadon kezdődött az idei koncertek sorozata, mégpedig a 15. születésnapját ünneplő Knock Out zenekarral. Yogiék a tőlük megszokott pörgős rockot nyomták, és ahogy gyűlt a tömeg a színpad előtt, úgy jöttek bele ők is egyre jobban.


Jóleshetett nekik, hogy a Félszigeten is ismerik dalaikat, így a koncert során visszatérő elem volt a közönségénekeltetés. A műsor első felében a saját dalok voltak túlnyomó többségben, a második felében pedig jöttek a feldolgozások – köztük a republicos Repül a bálna román átirata is. A ráadásban persze ismét két saját dal szólt, a műsor a közönségkedvenc Nagyárpival zárult.


Ezután teljesen lecserélődött a színpad közönsége: a rockerek átvonultak a Sörpatika bulikocsmába, ahol az Eddától a Scooterig terjedő repertoárra tombolt a nép “mindegy, hogy mi az, csak ugrálni lehessen rá” alapon.


A Zakuskán pedig az Aria Urbana következett. A brassói csapat élő elektronikus zenéjében a dub, a breakbeat, a drum and bass és a rock is helyet kap, és mindez úgy vegyül, hogy az eredmény egy csöppet nyugisabb hangulatú Suie Paparudenak hat, egyszóval jó.


Kár, hogy az elektronikus műfajok kedvelői közül nem látták őket többen. Beindult ugyanis közben a Kiss Aréna programja is, és a két magyarországi és két hazai dj által pakolt lemezekre hatalmas őrjöngés alakult ki, több százan partiztak, ami azt jelentette, hogy már a nulladik napon félház volt itt: úgy tűnik, a Félsziget elektronikus zenei felhozatala valóban nagy tömegeket mozgathat meg idén.


Az átlagéletkor egyébként valószínűleg 18 alatt volt a nulladik napon – elsősroban a sátorral érkezők voltak itt, és hát leginkább a fiatalok azok, akik vállalják a sátrazással járó gyűrődést.

Tegnap még az árusoknak csak egy része működött, temesvári csapolt sort 2,5 lejért, Ursust 3 lejért, kebabot 8 lejért lehetett vásárolni.


A Félszigeten az előrejelzések ellenére jelenleg hűvös, de napsütéses idő van, a tegnap éjszakai eső nyomai már felszáradtak.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS