2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Amiről majd’ mindenki lemaradt a Félszigeten

Balázsi-Pál Előd kérdezett:Balázsi-Pál Előd 2008. július 29. 09:47, utolsó frissítés: 2008. július 28. 14:46

Az öltözködés védekezési stratégia a brit Client hölgytrió számára. A zeneipari munkások stewardess-egyenruhát viselnek.Nagyon hideg van, látszik a lehelet, és már közel félórája ücsörgök a backstage-ben, arra várva, hogy szóbaállhassak a Client trióval. Már ezért is kellemes érzés végre belépni az öltözőjükbe: itt végre van fűtés. Elmúlt éjjel két óra, a fesztivál már átlóg a vasárnapba, hamarosan kezdődik a Félsziget utolsó koncertje.

A lányok gyönyörűek, bár még nem teljes a színpadi szerelés. A szőke Client B beszélget velem, egy testhezálló, pánt nélküli, szexis fekete bőrruhában van, amelyen szárnyakat formáló brosst visel, és nagyon kedves. A lábán pedig papucs, tűsarkújáról törölgeti a sarat. Az időjárás rajtuk is kifogott, úgy látszik. Egyébként ő Alan McGee sztárproducer, az Oasis felfedezőjének a felesége.Nagyon cuccos színpadi fellépőruháitok vannak. Ki tervezi őket?– Ó, köszönjük szépen. Tulajdonképpen mi terveztük őket. Amiket épp rajtunk látsz, méretre voltak gyártva, de azóta kinyúltak kicsit. A Guess tervezte őket Milánóban. Mi mutattuk be a Guess kollekcióját a milánói divathéten három évvel ezelőtt, ők készítették ezeket a darabokat.

De ezt leszámítva az uniformisaink a svéd légitársaság egyenruháira hasonlítanak, ott hordtak ilyesmiket 1957-től, vagy 1965-től, mindig összekeverem. Van egy ruhatervező barátunk Németországban, aki nagyon tehetséges, ő szokta tervezni őket. Ezenkívül magassarkú, egyszerű szoknyák, egyszerű ingek, nyakkendő, kesztyű, harisnya – ez a stílus.


Honnan jött az ötlet, hogy így öltözködjetek?

– Hogy őszinte legyek, védekezési stratégiának szántuk. Amikor turnéra indultunk a Depeche Mode-dal, azt gondoltuk, hogy ha uniformisba öltözünk, talán kevesebben gondolják majd úgy, hogy túl akarunk tenni a DM-en, ami a popsztárságot illeti. Szóval nagyon visszafogottan öltöztünk, és sehol sem dobáltak meg, ami, azt hiszem, nagyon jó eredmény. A Depeche Mode előzenekarának lenni elég nehéz. Clientnek neveztük el magunkat, és a zeneipar munkásai vagyunk.


Mennyire jön be Alan McGee-nek ez a projekt?

– Azt hiszem, tetszik neki, úgy látom, szórakoztatja. De nem ő az, aki a menedzsmentünkkel és a Clienttel kapcsolatos ügyekkel foglalkozik.


Korábban olyan nagy nevekkel dolgoztatok együtt, mint Martin Gore, Pete Doherty vagy Carl Barat. Körvonalazódik valami újabb kollaboráció?

– Igen, valóban jó együttműködéseink voltak. Most írjuk az új lemezt, majd kiderül idővel, hogy lesz-e újabb sztárvendég.***


A Clientet szinte senki sem várta meg a hidegben és sárban. Az esténként ötvenezres tömeggel is megbirkózó csapat (egy DM-turné ezzel jár) a buli csúcspontján is kevesebb, mint száz embernek zenélt, de azért mindent beleadtak. Igaz, a zene nagyrésze hard-diskről ment, de Client B énekhangja, a basszusgitár és a szinti is élő volt.

Tényleg csak sajnálni lehet, hogy ilyen kevesen látták ezt a produkciót, a lányok electroclash zenéje, sikkesen szexi megjelenése és a furcsa színpadi felállás ennél jóval többet érdemelt volna.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS