2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Péterfy Bori: már nem is gondolunk az Amorf Ördögökre

Balázsi-Pál Előd kérdezett:Balázsi-Pál Előd 2008. július 31. 12:30, utolsó frissítés: 12:14

Az energiabomba énekesnő a női szerepben gondolkodó férfiakról, korábbi zenekaráról és erdélyi kötődéseiről.Péterfy Bori és zenekara, a Love Band a Félsziget utolsó napján is meg tudta mozgatni a fesztiválozókat. Az énekesnő végigtáncolta a koncertet, folyamatosan és egyedien kommunikált közönségével, a ráadásban pedig ezrek énekelték vele a labambát. A koncert után Bori lazán kisétált rajongói közé aláírásokat osztogatni és beszélgetni.

A Transindex a koncert előtti percekben tette fel kérdéseit az egyetlen autentikus magyar alternatív női sztárnak.Mennyire tekinthető a Péterfy Bori és a Love Band az Amorf Ördögök reinkarnációjának?– Annyiban, hogy Tövisházi Ambrus a zeneszerző, és az első lemezünk legtöbb számát Tariska Szabi írta – ugye ők az Amorf Ördögök két frontembere – és én énekelem, aki az Amorf Ördögökben is énekeltem, úgyhogy ebből a szempontból nyilván ugyanazok az emberek csinálják, de szerintem ez egy egészen másmilyen lemez. Ez is volt a szándék, hogy azt befejezni, elengedni, és valami újat csinálni.


Amikor először hallgattam a lemezed, volt egy furcsa érzésem. Néhény dal zavaróan amorfosnak tűnt, más dalokkal meg az volt a bajom, hogy nem eléggé amorfosak.

Azóta ez már kiegyenlítődött, és már azt sem tudnám megmondani, melyik dalokat gondoltam túl amorfosnak. Te érzed ezeket a hangsúlyokat?


– Egyáltalán nem. De nyilván mivel a zeneszerző meg a szövegíró ugyanaz a legtöbb számban, előfordulhat ez, hogy van egy ilyen hangulata, de én ezzel nem is foglalkozom. Nem szoktunk már az Amorf Ördögökre gondolni, az tényleg a múlt már.Pár nappal ezelőtt beszélgettem Lovasi Andrással, aki azt mondta, számára nagy kihívás volt egy nő számára írni dalszövegeket. Szerinted hogy sikerült ez neki?

– Végülis jól. Nem volt könnyű. Az első szám, a Csobogás című, rögtön tökéletes lett, mert az egy velem történt eseményről szól, amit elmesélt neki Ambrus. Arra rögtön ráérzett, és az nagyon jó lett. Aztán a többi egy kicsit nehezebben ment, mert sokat beszélgettünk, hogy én is mit szeretnék, de szerintem szuper, nagyon jókat írt. A Pénz című szám, amit ő írt, az kakukktojás, de nagyon örültem, hogy ez a téma így bejön ezen a lemezen. Nagyon jó, hogy ez is van rajta.


Szintén Lovasi említette, hogy már készültök az új lemezre, és egy új szövegíróval dolgoztok.

– Igen, már ilyeneket tud? Most valószínű, hogy kísérletet fogunk tenni. Vinnay Andrásnak hívják, a Bodó Viktor nevű rendezővel dolgozik, lehet, hogy az ő nevét ismerik Erdélyben is. Én a Krétakör Színházban dolgoztam vele, régről ismerem, egy nagyon tehetséges, nagyon izgalmas agyú fiú, valószínűleg vele fogunk dolgozni a következő lemezen, de ez még egy nagyon kezdeti stádiumban van, úgyhogy még bármi lehet.Komoly erdélyi kötődéseid vannak.


– Dédnagypapám Áprily Lajos, nagyapám pedig Jékely Zoltán, ők nagyon feltérképezték ezt a helyet – Brassó, Kolozsvár, Parajd, rengeteg városhoz van kötődésük. A papám Nyárádsellyén született, és Marosvásárhely mellett, a Nagykend nevű faluban nőtt fel, ott volt az én nagypapám lelkész hosszú-hosszú ideig, aztán meg a nagybátyám volt ott lelkész, úgyhogy nem is tudok olyan várost vagy falut mondani, ahol ne lenne valami rokonság.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS