2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Jövő héttől újra megnyílik a sepsiszentgyörgyi Művész mozi

2016. november 15. 09:52, utolsó frissítés: 09:52

Jövő héten újra megnyílik a sepsiszentgyörgyi Művész mozi. Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere hétfő este, egy nyilvános vetítést követően számolt be a sajtónak a filmszínház viszontagságos történetéről, valamint arról, hogyan került hosszas erőfeszítések után a város tulajdonába.


Az épületet felújították és átstrukturálták, két termet alakítva ki: az egyik 60, a másik 80 férőhelyes. Itt kapott helyet az Andrei Mureşanu Színház székhelye és előadóterme is.

Antal Árpád elmondta, közel harminc peres ügyet kellett végigvinnie a városvezetésnek, amíg a 2008/303-as törvény alapján az épület birtokába juthattak. A felújítási és átalakítási munkálatok 7 millió lejbe kerültek, tette hozzá az elöljáró.Jövő héttől a termek megnyílnak a gyerekek előtt, akik számára eleinte ingyen belépést biztosítanak, amennyiben szervezett csoportokban érkeznek.

Sztakics Éva alpolgármester elmondta, a mozi a Városi Művelődési Ház igazgatása alá fog tartozni.

Sepsiszentgyörgyön 1989 után mindkét mozi - a Lux és a Művész - működése leállt. Az elsőt visszaadták eredeti tulajdonosának, a másikban 2012-ig diszkó működött. Ritkán, civil kezdeményezésre vetítettek még filmeket. Egy magánvállalkozó tavaly 9D-s élménymozit nyitott a város egyik házának alagsorában, ahol rövidfilmeket vetítenek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS