2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meghosszabbították a jelentkezést a Problema Solvenda vetélkedőre

2017. február 27. 16:33, utolsó frissítés: 16:33

Még hét napig várják középiskolások jelentkezését a Case Solvers és a Mathias Corvinus Collegium által rendezett Problema Solvenda Romania versenyre.

A verseny fő célja újragondolni a történelmet, kiaknázni a „mi lett volna, ha” típusú szcenáriókat és megteremteni egy alternatív múltat. Unalmas, évszámmagolós feladatok helyett a versenyzők egy történelmi szerepjáték forgatókönyvét kapják meg: valamely híres történelmi személyiség (vagy annak tanácsadója) bőrébe bújhatnak három nap erejéig, és különböző elemzési, stratégiai módszereket használva „átalakíthatják” a múltat.

A problémamegoldó- és történelemverseny Kolozsváron zajlik 2017. február–áprilisában. A továbbiakban is olyan középiskolás diákok jelentkezését várják az ország középiskoláiból, akiket érdekel a stratégia és a problémamegoldás világa, valamint fejleszteni szeretnék logikai, érveléstechnikai és prezentációs képességeiket. Az érdeklődő diákok 2017. március 5-ig regisztrálhatják csapatukat, a főnyeremény pedig egy 3 napos kirándulás Budapestre.

A versenyre háromfős csapatokkal lehet nevezni 2017. március 5-ig itt, a Jelentkezés menüpontra kattintva. A verseny három részből áll: a Problema Solvenda Romania honlapján elérhető online tréning segítségével a diákok rövid videókból és prezentációs anyagokból sajátíthatják el a problémamegoldás alapjait. Ezután következik a selejtező, amelyen a tréninganyagok alapján a résztvevő csapatok online tesztet töltenek ki. A 15 legjobb eredményt elérő csapat jut a következő fordulóba. Az online fordulóból a döntőbe bejutott legjobb csapatok a módszertani alapokat felhasználva történelmi esettanulmányt oldanak meg. Erre 72 óra áll rendelkezésükre, amelynek végén megoldásukat egy szakmai zsűrinek prezentálják.

A Problema Solvenda Romania-nak kettős célja van: egyrészt a fiatalokkal már középiskolás korban megismertetni a problémamegoldás módszertani hátterét, másrészt bővíteni a diákok történelmi ismereteit. A verseny kívánt hozadéka ezen felül, hogy a későbbiekben jól használható elemzői és előadói kompetenciákat sajátítsanak el a résztvevők, valamint gyakorolhassák a csapatban történő munkát. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS