2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Január végén rendezik a II. Slam Poetry Bajnokság by Nest döntőjét

2018. január 18. 14:14, utolsó frissítés: 14:14

A Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőpont 2018 január 27-én este 8 órától a kolozsvári Tranzit házban második alkalommal rendezi meg az erdélyi Slam Poetry Bajnokság döntőjét.

A Nest csapata 2017 őszén végigjárta Erdély és Székelyföld néhány nagyobb városát és előválogatókat tartott, amelyeknek dobogós helyezettjei január 27-én megmérkőzhetnek egymással a Slam Poetry döntőben.

Az esemény nem csak abból a szempontból mutatkozik ígéretesnek, mert Erdély legtehetségesebb slammerei versenyeznek majd egymással, hanem azért is mert az eseményen, neves magyarországi és felvidéki slammerek is fellépnek, mint vendégelőadók.

Jelen lesz Mészáros Péter a 2017-es magyarországi Slam Poetry Bajnokság első helyezettje és a 2017-es európai Slam Poetry bajnokság közönségdíjasa. Fellép Laboda Róbert felvidéki költő, slammer és szintén a felvidékről érkező György Ádám, aki 2017-ben a magyarországi Slam Poetry Bajnokság közönségdíját nyerte el.

A rendezvény moderátoraként lesz jelen André Ferenc hazai költő, slammer, a kolozsvári Helikon irodalmi folyóirat szerkesztője, aki 2013-ban az Erdélyben először megrendezett Slam Poetry Bajnokság győzteseként is ismert.

Az idei bajnokságon a marosvásárhelyi, székelyudvarhelyi, csíkszeredai, valamint a kolozsvári előválogatók dobogós helyezettjei mérkőznek majd meg egymással. Az előválogatok hangulatából következtetve a döntőben a közönség szórakoztatása, valamint a személyes gondolatok közlése kap nagy szerepet.

A döntő szabályainak értelmében a versenyzőknek két szöveggel kell készülniük. Az első körben egy új, még be nem mutatott szöveget kell előadni (a második körre ez már nem érvényes). Téma nincs megadva, zene sincs, kelléket használni tilos és kizárólag saját szerzeményt lehet bemutatni, maximum 3 perc 15 másodpercben. Az időtúllépés pontlevonással jár (minden megkezdett fél perc mínusz 1 pont).

Versenyzők: Airfield Gabriell, Bara Tamás, Burján Kinga, Farczádi Róbert, Fazakas Zsolt, György Evelin, Járai Richárd, Kali Ágnes, Kis-Német Noémi, Kristály Orsolya, Vass Márton,Osváth Barbara, Pál Emil, Péter Blanka, Szász Z. Zsolt, Tófalvi Előd, Vass Csaba, valamint az első Nest által szervezett Slam Poetry Bajnokság győztese Balogh Tamás.

Banga Szilárd
a Nest alapítója elmondta, hogy ha technika is a kezükre játszik, akkor a verseny élőben is követhető lesz azok számára akik nem tudnak részt venni az eseményen.

Ehhez az érdeklődőknek a verseny napján bővebb tájékoztatást adnak majd a Nest Facebook oldalán, valamint az eseményről videofelvétel is készül majd, amelyek a Nest YouTube csatornáján lesznek majd megtekinthetők. () .

Az eseményről, valamint az erdélyi Slam Poetry mozgalomról az érdeklődők bővebb információkat találhatnak a Nest Facebook oldalán.

Az érdeklődök az eseményen való részvételüket jelezhetik a verseny Facebook eseményénél.

Az eseményre a belépési díj 10 lej. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS