2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mátyás a kolozsvári király: rajz és fogalmazás pályázatot hirdet a Kolozs megyei RMDSZ

2018. január 23. 10:27, utolsó frissítés: 10:27

Az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete rajz és fogalmazás pályázatot hirdet a Mátyás király 575-ik születésnapja alkalmából.

A már hagyománnyá vált rajz és fogalmazás pályázat idei kiadásának témája Mátyás a kolozsvári király. A versenyre a 0-4-ik osztályos tanulók egy-egy rajzzal, illetve az 5-8-ik osztályos diákok egy-egy fogalmazással jelentkezhetnek, a megadott témában. Beküldési határidő 2018. február 19-e.

„A Magyar Kultúra Napjára időzítettük pályázatunk meghirdetését, ennek több oka is van. Mátyás király személyisége, reneszánsz világképe nagyban hozzájárult a magyar kultúra fejlődéséhez.

Ez az összekapcsolás annál is inkább fontos, hiszen idén Mátyás király emlékévet ünnepel a Kárpát-medencei magyarság, ezáltal is középpontba emelve a kolozsvári király eszmeiségét. 2018-ban is követendő példa az ő európai világnézete és nyitottsága a különböző kultúrák iránt”, nyilatkozta Antal Géza, Az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének ügyvezető elnöke.

Mátyás király 575 éve született Kolozsváron, az egyik leghíresebb mese is Mátyás király és a kolozsvári bíró címet viseli. Ennek fényében idén olyan munkákat várunk a versenyre, amelyek az igazságos király kolozsvári származását tükrözik. A beküldött munkákat szakavatott zsűri értékeli majd, de a legfontosabb szempont mindenképp a kreativitás lesz.

A munkákat a Kolozs megyei RMDSZ székházába (Kolozsvár, Magyar utca (bld. 21 decembrie 1989) 40/7 szám) kell küldeni vagy személyesen is be lehet hozni hétköznaponként 9-16 óra között. A nyerteseket február 23-án fogják díjazni . (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS