2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kezdődik a nevezés a Jazz in the Park Nemzetközi Versenyre

2018. február 07. 10:23, utolsó frissítés: 10:23

Idén február 7-től jelentkezhetnek jazz-zenét játszó zenekarok a Jazz in the Park Nemzetközi Jazzfesztivál versenyére, amelyre a 2018. június 22-24 közötti hétvégén immár negyedik alkalommal kerül sor Kolozsváron.

A verseny 5000 eurós összdíjazása mellett egyéb szolgáltatásokat nyerhetnek a résztvevők, illetve esélyt kínálunk hazai és nemzetközi fesztiválokon és más hasonló eseményeken való fellépésre.

A döntőbe jutó együttesek több ezer nézőt számláló közönség és egy nemzetközi zsűri előtt léphetnek színpadra, amely kiválasztja majd a legnagyszerűbb zenészeket.

Versenyünk tehetséges jazz-együttesek felkutatását tűzte ki célul, a legjobbaknak pedig támogatást kívánunk nyújtani művészi munkájukban, illetve lehetőséget adni, hogy egy jelentős összdíjazású fesztiválon mutatkozhassanak be.

„Lassacskán a verseny a Jazz in the Park fesztivál egyik legfontosabb és legérdekesebb eseménye lett. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén egy hétvégén kerüljön megrendezésre. A világ minden sarkából várunk nevezőket, és számítunk népes közönségünkre is!

A Grigorescu-negyedi Szamos-part avatott helyszíne marad az eseménynek. Úgy gondolom, az a legfontosabb, hogy a zsűri és a népes közönség előtt való megmutatkozás mellett lehetőséget kínáljunk az együtteseknek egy szabadtéri fesztivál-hangulatra is, ráadásul a díjak értéke is jelentősen növekedik. Pénzdíjak mellett sok érdekes tapasztalatot kínálunk, amely hozzájárul az együttesek további fejlődéséhez, promóciójához és jövőbeli szerződések megkötéséhez - nyilatkozza Alin Vaida fesztiváligazgató.



Kik nevezhetnek?

Nevezhet minden jazz-zenész, felkészültségének szintjétől és szakmai tapasztalataitól függetlenül, bármilyen hangszerrel, tekintet nélkül az életkorra vagy nemzetiségre, a jazz bármely társműfajában született alkotásokkal: acid jazz, bossa nova, cool jazz, funk, free, blues, jazz rap, jazz rock, nu jazz, punk jazz, swing.

A jelentkező zenészek a verseny számára fenntartott Szamos-parti színpadon játszanak majd, a Jazz in the Park fesztivál keretében, a díjak összértéke pedig meghaladja az 5000 eurót.

I. díj - 9000 lej. Ezen kívül a nagydíj mellé jövőre két szerződést ajánlunk a Sétatér nagyszínpadán idén, valamint a következő fesztivál nyitókoncertjén való fellépésre.

II. díj - 4.500 lej
III. díj - 2.500 lej

A legértékesebb szerzeményt 1000 lejes szerzői díjjal jutalmazzuk, ezen kívül felajánluk két, egyenként 1000 lejes díjat a legjobb hangszeres előadónak, illetve a legjobb énekesnek is, továbbá zenei felszerelések és fesztivál-meghívások is szerepelnek a díjaink között.

A Nemzetközi Jazz in the Park Verseny nevezőit szakértő zsűri értékeli, melynek tagjai: Stefan Vannai jazz-tanár, Bágyi Balázs, a Magyar Jazz Szövetség elnöke, Radu Pieloiu, a Sebastian Spanache Trio, Monom, Helen și Alexandrina együttesek tagja, Marius Chivu szerkesztő (Dilema Veche) és Takács Aranka, a Nemzetközi Jazz in the Park Verseny menedzsere.

Jelentkezni egy online nevezési lap kitöltésével lehet, amelyet 2018 május 14-vel bezárólag lehet regisztrálni.

A teljes fesztivál 11 nap élőzenével, hazai és nemzetközi előadókkal Kolozsváron, 2018 június 21. és július 1. között. Fellépőink, a teljesség igénye nélkül: Fanfara Ciocârlia, Moonlight Breakfast, A-C Leonte, JazzyBIT, Antal Gábor Trio.

A fesztivál koncertjeinek, eseményeinek helyszínei a Sétatér és a Szamos-part (a verseny színpada), valamint a város előadótermei és más közösségi terei.

Szabadtéri eseményeinken a részvétel ingyenes (jegyet váltani nem kötelező), koncertjeinkre pedig hamarosan bérleteket bocsátunk ki.

A Jazz in the Park szervezői: Fapte. Társfinanszírozó: Administrația Fondului Cultural Național. Támogató Kolozsvár Polgármesteri Hivatala. Partenereink: Staropramen, BAT.

Részletek a honlapon. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS