2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ha 13-15 éves kamasz lány vagy és szeretnél szerepelni egy Szőcs Petra filmben, akkor itt a lehetőség

2018. február 15. 14:43, utolsó frissítés: 2018. február 16. 09:21

A Velencei Filmfesztiválra készülő filmre kerestetik 13-15 év közötti magyar lány!

Karakter leírása:

Kamasz lány, akinek puszta jelenléte, megkérdőjelezi környezetét. Lendületes, harsány személyiség, kirí a vele egykorúak közül. Nem egy jólfésült, városi gyerekről van szó, sokkal inkább egy vadóc, különleges kislányról.

A projekt története:


A Biennale College – Cinema 6. workshopjának utolsó felvonását január 11. és 15. között szervezték meg Velencében. A 12 jelentkező közül három projekt készülhet el, köztük Szőcs Petra filmje, amelyet a 2018-as Velencei Filmfesztiválon mutatnak be.

A Velencei Biennálé 2012-ben indította el a Biennale College nevű programját, amely évente három kisköltségvetésű film gyártását finanszírozza. A programra első vagy második játékfilmjükre készülő rendezők jelentkezhetnek, a több száz filmterv közül egy tucatot válogatnak ki, amelyeket tutorokkal fejlesztenek tovább.

Az elkészült forgatókönyvekből évente három kapja meg a gyártási támogatást, az elkészült alkotásokat a Velencei Filmfesztiválon is vetítik.
A Deva Mall az első magyar filmterv, amely elnyerte a Biennálé támogatását. 

Szinopszis

A történet egy árvaházban játszódik. Egy kamasz lányról szól, aki új anyát akar szerezni magának. 

A rendezőről


Szőcs Petra kolozsvári születésű rendező, forgatókönyvíró, A kivégzés című rövidfilmje 2014-ben a Cannes-i Filmfesztiválon versenyzett, és a szarajevói filmfesztiválon többszörösen díjazták. Alkotásait a Filmtettfeszt is többször műsorra tűzte, 2016-ban Csoszogj úgy című alkotása kapta az erdélyi filmfesztivál versenyprogramjának fődíját.

Kérjük, hogy a jelentkezők küldjenek magukról egy fotót, feltüntetve életkorukat és egy rövid, bemutatkozó szöveget, a következő e-mail címre: casting.devamall@gmail.com.

Jelentkezési határidő: február 28! (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS