2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bukarestben ad koncertet júniusban a Nick Cave & The Bad Seeds és az Arcade Fire

2018. február 20. 13:23, utolsó frissítés: 13:23

Nem lesz eseménytelen a fővárosiaknak június harmadik hete, ugyanis ezen a héten két világszinten is elismert zenekar szórakoztatja majd a Bukarestieket.

Június 19-én első alkalommal lép fel Bukarestben Nick Cave és bandája a The Bad Seeds majd másnap 20-án az Arcade Fire nevű kanadai együttes ad koncertet a fővárosban. Mindkét koncert a bukaresti Romexpóban lesz megtartva.

Nick Cave & The Bad Seeds nevű zenekart 1983-ban alapítottak Cave néhány zenészbarátjával együtt. A zenekar post-punk, blues, pop illetve jazz és garage-rock slágereivel vált ismerté. A zenekar eddig összesen 16 stúdióalbumot adott ki közösen.

1996-ban kiadták a Murder Ballads című albumot, amely gyilkosságokról szóló dalok gyűjteménye. Legismertebb „gyilkos” balladái a Henry Lee PJ Harvey-val és a Where The Wild Roses Grow Kylie Minogue-gal.Következő albumával (The Boatman’s Call, 1997) Nick Cave szakított az erőszak témakörével. Erősen életrajzi és vallási ihletésű dalokban vall Carneiro-val és PJ Harvey-val folytatott viszonyáról, továbbá ez volt az első teljes album, amely az ő zongorajátéka köré szerveződött.

Ez idő tájt hagyott fel a heroin- és alkoholhasználattal, illetve találkozott jelenlegi partnerével, Susie Bick brit modellel is, akit 1999 nyarán feleségül vett, majd nem sokkal később ikreik születtek (Arthur és Earl). 2001-ben megfiatalodva jelentkezik nagy sikert arató új albumával. Ez a No More Shall We Part.

A Nocturama című 2001-es album megjelenése után elhagyta a zenekart Bargeld, hogy saját, Einstürzende Neubauten nevű bandájára koncentráljon.
Ezek után a Bad Seeds 2004-ben kiadja az Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus című kettős lemezt. Ennek egyik különlegessége, hogy itt hallhatunk elsőként gospel kórust Nick Cave között. Legutóbbi albuma pedig a Skeleton Tree, amelyet a fia halála miatt érzett gyász hat át.

Az Arcade Fire egy indie-rock zenekar, melyet 2003-ban egy házaspár Win Butler és Régine Chassagne alakított, Montréalban, Kanadában. Egyedi, összetett hangzásvilága, egy hagyományos rock bandánál nagyobb csapatot tett szükségessé.

Első albumuk Funeral, a 2004-2005-ös év egyik legmeghatározóbb indie együttesévé tette őket. A 2007-ben megjelent Neon Bible, melynek nagyzenekari és kórusfelvételei Budapesten zajlottak, hasonlóan nagy sikereket ért el. 2010-ben jelent meg harmadik nagylemezük a The Suburbs, amelyért 2011-ben megnyerték az év albumának járó Grammy díjat, valamint elnyertek egy jelölést a legjobb alternatív album kategóriában is.Mindkét koncertre a jegyeket kedd délután két órától lehet megvásárolni az Eventim hálózaton. A For the Nick Cave & The Bad Seeds és az Arcade Fire koncertekre a jegyek 160 és 220 lej között lesznek kaphatóak. (romania-insider.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS