2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sepsiszentgyörgyön ad koncertet Goran Bregovic

2018. február 22. 19:21, utolsó frissítés: 19:21

Goran Bregovic a Wedding and Funeral Orchestra zenekarával lép színpadra június 15-én Sepsiszentgyörgyön, jelentette be a szervező Dani Sánta az Observatorul De Covasna napilap tulajdonosa, számolt be a hírről a Sláger Rádió.Dani Sánta elmondta, hogy azért esett a választása a szerb zenészre, mert Bregovic születési helye Szarajevó szerinte sokban hasonlít Sepsiszentgyörgyre.

A sepsiszentgyörgyi laptulajdonos elmondta, hogy ez lesz az első magánkezdeményezésként megvalósuló nemzetközi nagykoncert Sepsiszentgyörgyön, ahol Goran Bregovici lesz a legfontosabb zenei fellépő.

Bregovic repertoárjában a Balkán és Kelet-Európa népeinek közös a lakodalmas és a temetési muzsikája, a szerb, a horvát, a bolgár, a román és a magyar hangzásvilág is visszaköszön majd.
Bregovic tavaly adta ki a legújabb „Three Letters from Sarajevo” című új albumát, amellyel az egész világban turnézik. Mivel idén nyáron Sepsiszentgyörgyön kívül nem lép fel más romániai helyszínen, az esemény szervezői arra számítanak, hogy az egész országból érkeznek majd Háromszékre rajongók, akik az új album dalai mellett olyan nagy slágerekre is bulizhatnak a sepsiszentgyörgyi stadionban mint például a Kalashnikov, Ederlezi, In the Death Car vagy a Gas, Gas.

Goran Bregovic előtt a szervezők még 2-3 koncertfellépőt és más eseményeket ígérnek, az esemény végét pedig látványos tűzijáték zárja majd.

A laptulajdonos elmondása szerint a koncertre a sepsiszentgyörgyi stadionban kerül sor, ahol 5000 álló és 1800 ülőhelyre lehet jegyet vásárolni. Dani Sánta hozzátette, hogy a belépők árát próbálják a a nagyvárosok díjszabásainál alacsonyabban tartani, így mától egészen április 15-ig vásárolhatóak „early bird” jegyek 60 lejért álló, 90 lejért az ülő szektorokban míg a VIP szektorban 160 lej értékben.

Április 15-e után 20 százalékkal emelik majd a jegyárakat. Belépők a myticket.ro és a www.eventix.ro oldalakon, illetve Sepsiszentgyörgyön az Observatorul De Covasna napilap székhelyén vásárolhatnak. (slagerradio.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS