2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szombattól ingyenes felkészítőket tartanak a kolozsvári színin és teatrológián!

2018. február 26. 13:45, utolsó frissítés: 13:46

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan idén is ingyenes tavaszi felkészítőket tartanak a BBTE Színház és Televízió Kar Magyar Színházi Intézetének oktatói.


Március 3-ával kezdődően május 12-ig várják a színi iránt érdeklődőket szombatonként 10-13 óra között (kivéve a húsvéti vakációt és egyéb munkaszüneti napokat), míg a teatrológia/dramaturgia/színházi újságírás iránt érdeklődők ugyanebben a periódusban havonta egyszer (minden hónap első szombatján) találkozhatnak 13-15 óra között a tanárokkal.

A felkészítőket elsősorban azoknak ajánlják, akik idén felvételizni szeretnének valamelyik szakra, de szívesen látnak bárkit, aki érdeklődik az itt folyó oktatás iránt, vagy a jövőben tervezne felvételizni.

A színi felkészítőkön mozgás, vokális képzés, improvizáció, drámai gyakorlat területeken lehet értékes betekintést szerezni, továbbá alkalom van a repertoár különböző elemeinek (vers, próza, monológ) kipróbálására, míg a színháztudomány (teatrológia) szak felkészítőin a résztvevők többek között a dramaturgi, színházi újságírói, színházelméleti, kulturális menedzseri aspektusokat fogják érinteni.

A felkészítőkön a tanárok lehetőséget adnak az érdeklődőknek arra, hogy választ kapjanak a kérdéseikre, továbbá, hogy kipróbálják magukat olyan területeken, amelyek a sikeres felvételi zálogai, ugyanakkor meg az itt töltött évek, az oktatás, valamint a színházi szakma alapját is képezik.

A felkészítők pontos dátumai:


Színművészet szakon március 3., 10., 17., 24., április 14.,21.,28, május 5., 12., minden alkalommal 10-13 között, a Maican teremben (13-as).

Színháztudomány szakon március 3., április 14., május 5., 13-15 óra között a Tanácsteremben (30-as). Mindkét terem a Színház és Televízió Kar székhelyén található (Farkas/Kogălniceanu utca 4. szám).

Tavaszi felkészítők beosztása, Színművészet:


Március
3.Biró József
10.Palocsay Kata
17.Biró József
24.Kézdi Imola

Április:
14.
Györgyjakab Enikő
21. Szilágyi-Palkó Csaba
28. Hatházi András

Május
5. Váta Lóránd
12. Köllő Csongor


Időpont, helyszín: minden alkalommal 10-13 óra között a Maican teremben (13-as)
Megjegyzés: A Színművészet szak felkészítőire kérünk laza csereruhát hozni!

Tavaszi felkészítők beosztása, Teatrológia
Március 3. Zsigmond Andrea
Április 14. Visky András
Május 5. Bréda Ferenc

Időpont, helyszín: minden alkalommal 13-15 óra között, a Tanácsteremben (Sala de consiliu, 30-as) (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS