2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Robbantottak és dobbantottak is a második Dinamit sikerkonferencián

2018. február 27. 12:05, utolsó frissítés: 12:06

Repülőgépmodellezés, piac, terráriumok, fotózás, El Camino, beatbox avagy mennyire lehet sokoldalú egy sikerkonferencia?


Egyaránt hasznos nap volt pályaválasztás előtt álló, a vállalkozásban gondolkodó vagy projekteket tervező, abban dolgozó fiatalok számára a második Dinamit konferencia, amely 2018. február 24-én került sor a marosvásárhelyi Kultúrpalotában a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) szervezésében.

A meghívottak rövid, tömör, változatos előadásai elvarázsolták a közönséget, történeteik, tapasztalataik és ötleteik igazi útravalóul szolgálnak.A tizenegy előadó több nézőpontot képviselt a sikeres karrier, sikeres élet titkainak meghatározásában. A spontaneitás, a jól kidolgozott terv követése, a jó ötlet, az egyetemi diploma, a gyakorlati tapasztalat, a család támogatása külön-külön és együtt is meghatározóak, de ami a leginkább egybecsengő vélemény volt a fellépők körében, hogy azt a bizonyos jó ötletet szeretni kell, mert csak így lehet a saját magunk által megálmodott és kitűzött célt élővé tenni.

A Dinamit második kiadásának meghívottjai:

Erőss Sándor
a Csomópont társalapítója,

Kiss Tamara repülőgépmodellező,

Préda Barna a Zalánpataki Falumúzeum alapítója,

Pósta Mária Drill Cont konténer lakóházakat készítő vállalkozás vezetője,

Gábor Lajos fotográfus, a népszerű Retrobooth tulajdonosa,

dr. Kopacz-Madarász Kinga
Waldorf iskola szervező, ügyvéd és mediátor,

Csoma Nóra kommunikációs szakember és vállalkozó,

Sebestyén Ágota és Prezsmereán Péter a Vivarium Studio családi vállalkozást alapító házaspár,

Gáfi Dezső a Galffis Chocolate alapítója,

Bancsi-Rigó István mezőgazdász,

Vass Csaba slam-poetry bajnok.

A rendezvényen három extra produkcióra is sor került: Vass Csaba slam-poetry bajnok slamelt, Barabás Jocó beatboxolt, valamint a Kis-Bekecs Néptáncegyüttes kalotaszegi táncokat adott elő.

„A nap végére elmondhatjuk, hogy sikeres rendezvényt zártunk. Az előadók és résztvevők visszajelzései is teljes mértékben pozitívak. Az előadások és produkciók jó hangulatban teltek és nagyon sok jó példával térhetünk haza.

Nem csak a tavalyi, hanem az idei Dinamit is megerősített abban, hogy ezt az elgondolást folytatni kell, hiszen az elhangzott sikertörténetek kellően motiválnak mindannyiunkat.

A Tér természetesen továbbra is nyitott! A mai Dinamit megmutatta nekünk, akik részt vettünk abban, hogy érdemes álmodni, de még inkább merni az álmainkat megvalósítani, itthon, a szülőföldünkön, mert érdemes itt élni és dolgozni, mindig valamilyen céllal és feladattal. ”, nyilatkozta a főszervező, a Magyar Ifjúsági Tanács elnöke, Fancsali Barna.

A rendezvény napján 200 résztvevő fordult meg a marosvásárhelyi Kultúrpalotában. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS