2021. július 29. csütörtökMárta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Három magyar és egy román fotós került a legjobbak közé a Sony World Photography Awardson

2018. február 28. 19:46, utolsó frissítés: 19:50

Három magyar és egy román fotós munkája került a legjobbak közé a Sony World Photography Awardson, amelyet az idén 11. alkalommal rendeznek meg.


A Professzionális versenyben két magyar fényképész a Sport kategóriában került a legjobb tíz közé: a kaliforniai Oaklandben élő Gárdi Balázs egy zsúfolt buzkashi mérkőzés dinamikus jeleneteiről készített felvételeket az afganisztáni Dawlatabadban, míg Hartyányi Norbert egy műugró légi táncának mozdulatait örökítette meg sorozatában.

A Nyílt verseny Mozgás kategóriájában a tíz legjobb alkotás közé választották Radisics Milán látképét a Városligeti Műjégpályáról, amelyen a távolban korcsolyázó emberek kis alakokká válnak, a képek főszereplői a korcsolyázók árnyékai. A Nyílt verseny Táj és természet kategóriájában választották a legjobb tíz Livia Lazar Porthcawl-nál készült éjszakai fotóját a viharos hullámokról.

Emellett a zsűri dicséretben részesítette Radisics Milán egy másik fotóját, a miskolci Kégl Imre egy portréját, illetve Alexandra Ungureanu és Cristina Gârleșteanu Țintă egy-egy fényképét.

A döntőbe jutott és győztes fényképek a 2018-as Sony World Photography Awards kiállításon lesznek láthatók Londonban április 20-tól május 6-ig. A Nyílt kategória nyerteseit március 20-án, a végső győztest, valamint a Professzionális verseny díjazottjait április 19-én jelentik be.

Az idei fotópályázatra rekordmennyiségű, mintegy 320 000 fotós adta le nevezését a világ több mint 200 országából. A jelentkezők sokszínűségének köszönhetően változatos témák és az elmúlt évben fellelhető legkiválóbb fényképek kerülhettek a zsűri elé. (mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS