2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Indiában díjazták a Székelyföldi Legendárium rajzfilmjét

2018. március 18. 13:35, utolsó frissítés: 13:35

A Calcutta International Cult Film Festival február havi, a legjobb animációs filmnek járó díját kapta A Tejút és a varázspatkó rajzfilm, a székelyudvarhelyi Legendárium Animációs Stúdió alkotása. Ezzel beválogatták a filmet a decemberi, Kalkuttában megtartandó gálára és vetítésre, illetve az a gálán esélyes az Arany Róka díjra - itt minden hónap legjobbjai szállnak versenybe a szobrocskákért.

Érdekesség, hogy a februári díjazottak között (a rövidfilmek kategóriájában) van Magyarországról Banner-Szűcs Loránd (többek közt A torinói lepel c. magyar kultfilm rendezője) Sandwich című rövidfilmje, amelynek Thuróczy Szabolcs a főszereplője. A dokumentumfilmek kategóriájában pedig dicséretet kapott egy román alkotás, Adela Vrinceanu Celebidachi I am what I have learned to be című filmje – tájékoztat Fazakas Szabolcs.

A 11 perces rajzilm a csíkszéki Egyeskő és a Hadak útjának mondáját dolgozza fel, amely a Csillagösvény székely mondája. A rajzfilm a székelyudvarhelyi Legendárium Animációs Stúdióban készült, ahol 14 fős, helyiekből álló csapat dolgozik. Rendező: Barabás Árpád, szövegkönyv: Muszka Sándor, Zeneszerző: Orbán Ferenc, művészeti vezető: Márton Zoltán, animációs koordinátor: Ken Fountain, az angol szinkron rendezője: Andrészek István és Martin Ball, producer-operatőr: Fazakas Szabolcs.

A Tejút című rajzfilm díjakat hozott Székelyföldre az amerikai IndieFEST-ről és a magyarországi Lakitelekről is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS