2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Neves előadókkal startol a kolozsvári Médianapok

2018. március 20. 09:29, utolsó frissítés: 09:35

A kolozsvári Újságírás Intézet diákjai nyilvánosságra hozták az első Médianapok részletes programját. A kétnapos konferencián hazai és magyarországi médiaszemélyiségek mesélnek majd tapasztalataikról és a média világának aktuális dilemmáiról.

Két nap alatt hét előadáson mélyítheti bárki ismereteit a médiáról március huszonharmadikán és huszonnegyedikén a Kolozsváron szervezett Médianapokon. A meghívottak, amellett, hogy szaktekintélyek, többnyire széles körben ismertek.

Ez is szempont volt a minikonferencia előadóinak kiválasztásánál, tudtuk meg a BBTE Újságírás szakának diákjától, Müller Erik főszervezőtől. Erik elmondta, sokaknak ismerősen csenghet a kolozsvári karikaturista, Könczey Elemér vagy a budapestitelevíziós személyiség, Veiszer Alinda neve.

„Kellenek húzónevek, de minden előadásra érdemes lesz beülni. Az előadóink közérthetően, mindenki számára érthetően és érdekesen beszélnek majd a médiában kifejtett munkájukról” – fogalmazott a főszervező.

„Az egyetemi órákon nincs elég idő arra, hogy megfelelően elmélyüljünk egy-egy témában. Szerencsések vagyunk, hogy tanárainkkal olyan viszonyt ápolunk, amely lehetőséget ad arra, hogy az órákon kívűl is választ kaphassunk kérdéseinkre, ezért az eseménnyel tulajdonképpen megteremtjük a lehetőséget egy jó kis szakmázásra” – fogalmazott Müller Erik.

Pénteken Gáspárik Attila, Kádár Zoltán és Szép Zoltán, valamint
Veiszer Alinda előadását lehet meghallgatni, szombaton Könczey Elemér, Benkő Levente és Papp Annamária, továbbá Veres Nándor és Csibi László avatja be az érdeklődőket szakterületük összefüggéseibe.

Győrffy Gábor tagozatvezető, az Újságírás szaknak otthont adó Politika-,
Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar adjunktusa szerint nagyon fontos, hogy a diákoknak rálátása legyen arra, ami itthon és külföldön a médiaiparban történik.

„A Médianapok azért jó kezdeményezés, mert a rutinos, profi újságírók
érvényes, gyakorlati tudást fognak megosztani az érdeklődőkkel és mert szakmai kapcsolatok is kialakulnak majd az előadók és a diákok között, akik mindhárom évfolyamról nagy számban jelen lesznek az előadásokon” – fogalmazott a tagozatvezető.

A Médianapok részletes programja a Médianapok Facebook oldalon érhető el. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS