2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Castle Break túrán ismerkedhetnek az érdeklődők az erdélyi kastélyokkal és kúriákkal

2018. április 03. 14:03, utolsó frissítés: 2018. április 04. 10:03

Idén április 3. után indítják útjára immár hatodik alkalommal a „Castle Break” elnevezésű túrát, amely a kevésbé ismert kastélyok és kúriák meglátogatását tűzi ki célul.

Mindazok, akik jelentkeznek a „Castle Break” túrára, felkereshetnek több mint 20, kevésbé ismert kastélyt, palotát vagy családi kúriát, ugyanis a túra célja az, hogy az érdeklődőkhöz közelebb hozza ezeket az épületeket.

Az idei „Castle Break” túra tematikája az örökségvédelem, így a szervezők azon személyek és szervezetek jelentkezését várják, akik ebben a témakörben jártasak.

Az idei turné az „Emberek az örökségvédelemért” elnevezést kapta és ennek keretében a túrázók találkozhatnak olyan építészekkel és vállalkozókkal is, akik az épített örökség újjáélesztésén munkálkodnak.

Akik jelentkeznek a túrára többek között felkereshetik a görgényszentimrei Bornemissza-kastélyt, a mezőházi Ugron-kastélyt, az alsórákosi Bethlen-kastélyt, a marosújvári Teleki-kastélyt, de nem maradhat ki a sorból a bonchidai Bánffy-kastély és a gernyeszegi Teleki-kastély sem.

Az 1-3 napig tartó kulturális túrákat minden hétvégén megszervezik áprilistól- novemberig. A túrázok a helyszíneken betekintést nyerhetnek a kastélyok és kúriák egykori és mai világába, találkozhatnak helyi mesteremberekkel valamint megismerhetik a helyi hagyományokat is.

A túrák valamelyikére a castlebreak.ro oldalon lehet jelentkezni. (news.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS