2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy Hargita és egy Maros megyei falu is elnyerte a Románia Kulturális Falva 2018 címet

2018. április 06. 13:07, utolsó frissítés: 13:46

A Hargita megyei Galócás és a Maros Megyei Bábahalma falvak is megkapták a Románia kulturális falva 2018 címet, számol be a hírről a Romania-insider .

Ennek a programnak a célja az, hogy elősegítse az adott településeken a kulturális örökség védelmét és újjáélesztését.A két falu mellett még további 14 romániai és egy moldovai falu nyerte el ezt a címet az idén, ezek pedig: Cód (Szeben megye), Miroslava (Iași megye), Corbi (Argeș megye), Vorona (Botoșani megye), Bragus (Brassó megye), Moroeni (Dâmbovița megye), Lénárdfalva (Máramaros megye), Pădureni (Vaslui megye), Vălișoara (Hunyad megye), Ţibăneşti (Iași megye), Ruginoasa (Iași megye), Piscu (Ilfov megye), Doftána (Bákó megye), Țigănești (Moldova köztársaság) és Țânțăreni (Gorj megye).

A Legszebb Romániai Falvak Egyesülete 2014-ben hirdette meg először a Románia kulturális falva programot és címet, amelyet azóta minden évben átadnak. A program során azon falvak kerülnek kiválasztásra és díjazásra, amelyek évente legalább öt kulturális rendezvény megszervezését és lebonyolítását viszik véghez. (Romania-insider)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS