2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Irodalmi műsorok, utcazene és tombola is lesz az idei Szent György-napokon

2018. április 17. 14:40, utolsó frissítés: 14:40

A Szent György-napokkal kapcsolatos hétfői sajtóértekezleten Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója az irodalmi műsorokat ismertette, Nagy Krisztina, az ERSZI vezetője az utcazene fesztivál fellépőit mutatta be, Ştefan Joós a Sun Travel képviseletében pedig a tombola főnyereményéről beszélt.

Igyekeztünk idén is olyan meghívottakkal lefödni az irodalmi műsorokat, akik „benne vannak”, alakítják a kortárs irodalmat - mondta Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója azon a sajtóértekezleten, amelyen a Szent György Napok szervezői az irodalmi programokat, az utcazene fesztivál fellépőit és a Szent György-napi tombola nyereményét ismertették.

A változó helyszínű irodalmi programok hétfőn (április 23-án) 19 órakor kezdődnek, amikor Parancsolatok címmel az Evilági együttes és Farkas Wellmann Éva költő tart közös kötet- és lemezbemutatót az Andrei Mureşanu színházban. Beszélgetőtárs: Szonda Szabolcs, jegyár 10 lej.

Kedden (április 24-én) 18 órakor, a Bod Péter Megyei Könyvtárban Nádasdy Ádám magyarországi Artisjus irodalmi nagydíjas költő, esszéíró, műfordító, nyelvésszel Szegő János magyar irodalomkritikus beszélget.Szerdán és csütörtökön a Tein teaházba költöznek az események. Szerdán 18 órától Doru Pop író, esszéíróval Demény Péter költő, író, műfordító, csütörtökön 18 órától pedig Balázs Imre József József Attila-díjas költő, irodalomtörténész és –kritikussal Szegő János beszélget.

Nagy Krisztina, az Erdélyi Rendezvényszervező Iroda (ERSZI) vezetője elmondta: nyolcadik éve szervezik a Sepsiszentgyörgyi Utcazene Fesztivált (SUF) és a negyedik éve képezi a Szent György Napok szerves részét. Idén, péntektől vasárnapig, 13 és 21 óra között, a Szent György téren felállított pódiumon (de a vásár több más pontján is), négy-négy romániai és magyarországi csapat szórakoztatja a közönséget, és ha műfajilag nem is, de „helyileg” ide tartozik két magyar akrobatacsoport is.

Fellép az energiától duzzadó bukaresti, a Szent György-napokon már többször is megfordult Barbarossa Samba Group, a Kovászna megye több településéről verbuválódott Spontán zenekar, a főleg reggaet játszó DSB Acoustic és a Plugor Sándor Művészeti Líceum Gyűszűvirág régizene együttese, Sebestyén Lajos vezetésével.

Ugyancsak nem először lép fel a városünnepen a szegedi Huckleberry Guys, a budapesti Drum Street Trio és V8 Trio sem.

Újdonság a Feri elesett művésznevű ózdi fiatalember, aki szeret zenélni, de szereti a rendet is a ház körül, így aztán seprűvel és lapáttal játszik bluest.

Két artistacsoport is fellép: a magukat „légtáncosokként” meghatározó, 7 méter magas állványon „függő” CommandARTe Társulat, valamint a 2003-ban alakult, világot járt Soliders Crew breakdance csoport.

Kiegészült egy előadással a kulturális hét is: a Kézdivásárhelyi Városi Színház Yasmina Reza Művészet című darabját (rendező: Barabás Árpád) április 25-én, szerdán, 21 órától adja elő a Kamarateremben. Jegyár: 20 (diákoknak és nyugdíjasoknak 10) lej.

Ami a tombolát illeti az idei jelszó az „egyet, de jót”. Az ötlejes jeggyel pazar egyiptomi nyaralást lehet nyerni. Ştefan Joós, a nyereményt felajánló Sun Travel képviseletében elmondta: a szerencsés nyertes másodmagával egyhetes nyaralásra utazhat a Vörös-tenger partjára, Hurghadára, a Panorama Bungalow-ba.

A csomag tartalmazza a repülőjegyeket Bukarestből, a reptéri transzfert, a szállást 7 éjszakára, valamint az ellátást. Indulás: 2018. szeptember 9-én. A csomag értéke: 1000 euró.

A tombolajegyek megvásárolhatóak a Szent György-napos programfüzetekkel együtt a Városi Jegyirodában, a Háromszék napilap értékesítő pontjainál, a Székely Hírmondó szerkesztőségében, valamint az újságárusoknál.

A sorsolásra április 29-én, a Szent György Napok záró koncertje előtt, 20 óra 40 perckor kerül sor a Főszínpadon. A nyeremény 2018. május 10-ig érvényesíthető a Szent György Napok szervezőirodában.

A tombolajegy hátán a szervezők javaslatokat várnak, hogy kit szeretnének látni a 2019-es Szent György Napokon. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS