2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jazz koncertet ad Kolozsváron Lucian Ban és Abraham Burton

2018. április 17. 14:55, utolsó frissítés: 14:55

Lucian Ban, román származású New York-i zongorista Blacksalt című duettjével, Abraham Burton amerikai tenorszaxofonossal vendégszerepel a kolozsvári színházban.

A jazzkoncertre május 29-én, kedden este fél 9-től kerül sor a Stúdióban. A koncertre jegyek már vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint online a biletmaster.ro weboldalon.

A zenészpáros a jazz-et és az improvizációt erdélyi és belize-i hagyományos népzenei hatásokkal ötvözi, eredeti koncepcióban és hangzásban. A két zenész 2006 óta játszik együtt, azóta több száz koncertet adtak az Atlanti-óceán mindkét partján, kettesben valamint az All Stars ELEVATION kvartett tagjaiként.Két közös albumuk is megjelent a New York-i Sunnyside Records lemezkiadónál. A 2016-ban megjelent Songs from Afar című lemezükön vendégművészként Gavril Ţărmure, erdélyi népdalénekes is szerepelt.

A zongorista Lucian Ban a legismertebb román jazz-zenészek egyike. Hírnevét New York-i színpadokon alapozta meg, zongorajátékának egyéni hangzásával, valamint számos kiváló zenei projekt és lemezfelvétel megvalósításával.

A kolozsvári származású zongorista, zeneszerző és hangszerelő jelenleg New Yorkban él és több zenekart is vezet (Tuba Project, Elevation, Sam Newsome & Lucian Ban).

Nyolc saját albumot adott ki amerikai és európai kiadóknál, 2013-ban pedig bemutatkozott Keith Jarrett és Jan Garbarek kiadójánál, az ECM Recordsnál is Transylvanian Concert című lemezével, amely meghozta számára a nemzetközi elismerést. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS