2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hobó és a Budapest Bár is fellép a családbarátnak szánt fesztiválon a gyalui várkastély udvarán

2018. április 25. 14:50, utolsó frissítés: 15:17

Elsősorban a családokat szólítja meg a június 15. és 17. között tartandó 3. gyalui Várkert fesztivál - közölték a szervezők a szerdai kolozsvári sajtótájékoztatón.

A fesztivált a Kolozsvártól nyugatra fekvő gyalui várkastély kertjében szervezi meg a Kincses Kolozsvár Egyesület és a Traditio Transylvanica Alapítvány.

Gergely Balázs főszervező felidézte: a korábbi két fesztivált kísérleti jelleggel szervezték meg, és úgy találták, hogy a gyalui kastélykert, amelynek területén egykor római Castrum is állt, kiváló helyszín a rendezvény számára.

Elmondta: az idén háromnaposra bővülő fesztiválon három színpadon tucatnyi együttes lép fel: lesznek népzenei, régizenei, könnyűzenei és alternatív zenei előadások is. A fellépők sorát a Budapest Bár nyitja, de elviszi Gyaluba a legújabb előadását Földes László Hobó is, fellép a Kaláka, valamint a Bohemian Betyars is.

Gergely Balázs úgy fogalmazott: családcentrikus programot kínálnak erős kulturális jegyekkel. Hozzátette: idén egy előadósátrat is felhúznak a várkertben, amelyben nem annyira közéletről, hanem az egészségről, kultúráról, sportról, irodalomról és más közérdeklődésre számot tartó témáról tartanak beszélgetéseket.

Újdonságként közölte, hogy a fesztiválozók számára lefoglalták a Gyalu határában működő kempinget, így idén a várkerttől két kilométerre sátorozhatnak azok, akik éjszakára is a helyszín közelében maradnának.

Gergely Balázs elmondta: az Európai Unió forrásaiból, ötmillió eurós támogatással kezdődik el a várkastély felújítása, remélhetőleg három és fél éven belül a kastély is fogadhatja a látogatókat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS