2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Román tantárgyversenyek magyar nyerteseit díjazta Dăncilă Bukarestben

2018. május 04. 16:26, utolsó frissítés: 16:26

Román tantárgyverseny magyar díjazottjainak gratulált pénteken Viorica Dăncilă kormányfő - írja az Agerpres.

A Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyei magyar tannyelvű iskolákban tanuló diákokat, akik a román nyelv és irodalom tantárgyversenyen dobogós helyezéseket értek el, a fővárosi Victoria-palotában fogadták a verseny partnerintézményeinek - a kormánynak, a Hargita megyei prefektusi hivatalnak, a Csíkszeredai Románok Egyesületének és a csíkszeredai Márton Áron Alapítványnak - képviselői.

A díjkiosztást követően Viorica Dăncilă miniszterelnök köszöntötte a tanulókat.

'Gratulálok a munkátokhoz, gratulálok tanáraitoknak, szüleiteknek, és nem utolsó sorban nektek. Sok sikert kívánok, remélem, jövőre újra találkozunk, legalább ennyien, vagy talán még többen' - mondta a kormányfő.Lelia Oanţă
, a kormányzati stratégiákért felelős osztály igazgatója a román nyelv iránti tisztelet fontosságáról beszélt az ünnepség során.

György Géza Árpád, a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium román nyelv és irodalom tanára kifejtette: igyekszik megértetni diákjaival a román nyelv ismeretének fontosságát, hiszen iskolán kívül sokkal többet kell 'vizsgázniuk', és ezen alkalmak során az állam hivatalos nyelvét kell majd használniuk.

A díjkiosztó után a tanulók meglátogatták a kormány épületét, majd a Román Televízió székhelyét.

A verseny eddigi 16 kiadásán 4500, 5.-12. osztályos tanuló vett részt. Közülük 528-an részesültek díjban. A verseny Csíkszeredában zajlik, magyar tannyelvű iskolák diákjai számára. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS