2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Uniter-díjat kapott Bogdán Zsolt

2018. május 07. 23:01, utolsó frissítés: 2018. május 08. 09:38

Uniter-díjat kapott legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Bogdán Zsolt, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művésze a rendhagyó kétestés Angyalok Amerikában (I. - Küszöbön az ezredforduló és II. - Peresztrojka) nyújtott alakításáért. A hétfői díjátadó a centenárium alkalmából Gyulafehérváron tartották.

Bogdán Zsoltot a sikeres New York-i homoszexuális ügyvéd, Roy M. Cohn megformálásáért tüntették ki.A Kolozsvári Állami Magyar Színház Angyalok Amerikában című előadásait összesen négy kategóriában jelölte díjra a Román Színházi Szövetség. Bogdán Zsolt mellett legjobb női mellékszereplő kategóriában Kató Emőke, a legjobb férfi főszereplő kategóriában pedig Szűcs Ervin volt jelölt. Az előadás rendezője, Victor Ioan Frunză is jelölt volt.

Bogdán Zsolt már kétszer nyert Uniter-díjat, mindkétszer legjobb férfi főszereplő kategóriában. 2004-ben a Doktor Faustus tragikus históriájában nyújtott alakításával érdemelte ki díjat, míg 2011-ben Suttogások és sikolyokban játszott szerepéért kapta meg. Ezen kívül még három alkalommal jelölték a díjra: 2008-ban a Három nővér c. előadásban, 2000-ben A Lourcine utcai gyilkosság c. előadásban, és 1999-ben a Cseresznyéskert c. eladásban nyújtott alakításáért. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS