2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romsics Ignác tart előadást Kolozsváron az autonómia ígéretéről és a párizsi békeszerződésről

2018. május 16. 14:56, utolsó frissítés: 14:56

Romsics Ignác, Széchenyi-díjas magyar történész tart előadást Az autonómia igézete és a párizsi békeszerződés címmel Kolozsváron, május 23-án 18 órától az Erdélyi Múzeum-Egyesület székházában.

A Széchenyi-díjas történész előadása az ötödik abban a sorozatban, melyet a nagyváradi Szacsvay Akadémia és az RMDSZ Kolozs megyei szervezete rendez. Előző hónapokban a kolozsváriak Fodor János, Bárdi Nándor, Sárándi Tamás és Balogh L. Béni előadásain vehettek részt Az erdélyi magyarság 100 éve címet viselő előadássorozat keretén belül.A kezdeményezés célja, hogy magyarországi és erdélyi szakértők előadásai révén az érdeklődő közönség újabb ismeretekkel gazdagodhasson a romániai, ezen belül az erdélyi magyarság legutóbbi száz évének történéseiről, azok hátteréről és összefüggéseiről, nem kevésbé következményeiről.

„Az előadások nyilvánosak és bárki részt vehet rajtuk. Fontos, hogy megismerjük az elmúlt 100 év eseményeit, lássuk mi az, amit hozzáadtunk az erdélyi történelemhez, kik voltak azok, akik meghatározták azt az irányt, melynek folytatása a napjainkban történő események” – nyilatkozta Antal Géza, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Romsics Ignác előadására az Erdélyi Múzeum Egyesület székházában (Jókai/Napoca utca 2. szám) kerül sor, május 23-án 18 órától. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS