2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Goran Bregovic ad koncertet Sepsiszentgyörgyön

2018. május 17. 18:28, utolsó frissítés: 18:28

A térség legjelentősebb zenei eseménye a multikulturalitás jegyében szerveződik június 15-én, Goran Bregovic világhírű előadó és zenekara mellett az OCV15 (15 éves az Observatorul de Covasna napilap) ünnepi rendezvény meghívottja a Carla's Dreams és a szintén nemzetközi sikernek örvendő magyar 4ForDance együttes.



Legújabb lemezét Goran Bregovic 2017 végén adta ki, a Three Letters from Sarajevo az új hullám olyan kiváló művészeivel együtt készült felvételeket is tartalmaz, mint Asaf Avidan vagy Bebe.

A kritikusok szerint a művész karrierje legfontosabb szakaszába érkezett. A sepsiszentgyörgyi előadáson az új lemez dalaiból is hallhat a közönség, de a Bregovicnak hírnevet hozó Kalashnikov, Ederlezi, In the Death Car, Gas-gas című dalok is felhangzanak majd.



A Carla's Dreams napjaink legkedveltebb zenekara Romániában. A különleges projekt a Moldovai Köztársaságból indulva hódította meg a közönséget, számtalan dallal szerepelve a toplisták élén. Felvételeik óriási nézettségnek örvendenek, Youtube feliratkozóik száma meghaladja az egymilliót.

A 4ForDance 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy az általuk nagy tiszteletben tartott magyar néptánc autentikus elemeit virtuóz ritmusjátékokkal tegyék még izgalmasabbá, s így egy önálló stílust hozzanak létre.

A csapat népszerűsége azóta is töretlen, a Föld összes kontinensén járva, több mint 40 országban léptek már fel produkcióikkal, az UNESCO védnöksége alatti Dance World Cup montreali táncvilágkupán pedig világbajnoki címet szereztek.

Jegyeket online az entertix.ro és a myticket.ro oldalon, valamint személyesen Sepsiszentgyörgyön az Observatorul de Covasna szerkesztőségénél és a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet vásárolni.

Árak: C kategória (álló jegy) – 80 lej, B kategória (ülőhelyes jegy) – 115 lej, valamint az A kategória („Diamond Ring”, állóhelyes VIP jegy közvetlenül a színpad előtt) – 200 lej.

A szervezők szeretnék bevonni a helyi zenekarokat is, ezért egy alkotói felhívást hirdettek, melynek felhívása elérhető az esemény weboldalán keresztül, #LettersfromTransylvania néven.

A rendezvény a helyi hatóságokkal való együttműködésben valósul meg, intézményi támogató Kovászna Megye Tanácsa a Visit Covasna programon keresztül, valamint Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala szintén stratégiai partnere az eseménynek. A Meyer, W. Wegner, az Autoliv és a Coresi partnerei a rendezvénynek, az OCV15 hivatalos autója pedig a BMW. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS