2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor: a terveidről komolyan kell beszélned akkor, ha kormányozni akarsz!

2018. június 06. 15:32, utolsó frissítés: 15:32

Kormányprogram nélkül, a miniszterelnök-jelölt és a legfőbb tárcák vezetőinek ismeretlenségében, illetve főbb célkitűzéseid ismertetése nélkül a bizalmatlansági indítványról nem lehet komolyan beszélni – hangsúlyozta a Radio France Internationale csütörtök reggeli meghívottjaként Kelemen Hunor.

Nem kommentálta a Nemzeti Liberális Párt bizalmatlansági indítványt előkészítő tüntetését az RMDSZ elnöke, mint mondta: a bizalmatlansági indítványt bár a parlamentben szavazzák meg, egy pártnak joga van ahhoz, hogy a politikai napirendjét meghatározza.

Kelemen Hunor meggyőződése, hogy minden bizalmatlansági indítványról szóló beszélgetésnek a jövőbeli tervek ismertetésével kell kezdődnie, világosnak kell lennie annak, hogy mi történik a jelenlegi kormány megbuktatását követően.

„Én ma még nem ismerem a liberálisok kormányprogramját, azt, hogy milyen parlamenti többségre alapoznak. A kormányfőjelölt és a legfőbb tárcák vezetőinek neve sem ismert, azok a főbb irányvonalak, területek – gazdaság, mezőgazdaság, beruházás, kultúra, oktatás, igazságügy – célkitűzései sem, amelyeken haladni kívánnának a liberálisok” – tette hozzá az RMDSZ elnöke.

Szerinte mindezek hiányában nem lehet komolyan bizalmatlansági indítványról beszélni, hiszen nem egy vendéglő, hanem egy ország jövője a tét. „Amikor az Ungureanu-kormányt leváltották – amelynek az RMDSZ is tagja volt –, az USL közzétette a kormányprogramot és a miniszterelnök-jelöltjét.

Ha igazán kormányozni akarsz, és nemcsak demokratikus jogodat gyakorolni a bizalmatlansági indítvánnyal, részletbemenően kell beszélned mindarról, ami nélkül egy ország nem tud haladni. Az a kijelentés, hogy meglátjuk utána, nem ér sokat” – összegzett Kelemen Hunor. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS