2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sepsiszentgyörgyön tart workshopot és vendégjátékot a bukaresti Tangaj Dance alkotócsoport

2018. június 12. 13:33, utolsó frissítés: 13:33

Június 20-22. között Sepsiszentgyörgyön tart vendégjátékot, tánc- és vizuális művészeti workshopot illetve rövidfilmvetítést a Tangaj Dance alkotócsoport.

A projektet a Román Nemzeti Kulturális Alap, a workshop keretében történő filmvetítésket a Bukaresti Nemzetközi Táncfilm Fesztivál támogatja. A Háromszék Táncstúdióban zajló programokon ingyenes a részvétel.

PROGRAM

Június 20. (szerda)
17:00 – 21:00
Hipertestek – táncworkshop Simona Deaconescu koreográfus vezetésével

Június 21. (csütörtök)
16:00 – 19:00
Hipertestek – táncworkshop Simona Deaconescu koreográfus vezetésével
19:30 – 20:30
Remixand Zone: Tánc és Filmművészet – mesterkurzus Simona Deaconescu vezetésével
20:30 - 21:30
Bucharest International Dance Film Festival On Tour: The Age of The Strange – rövidfilm vetítés

Június 22. (péntek)
19:00 – 19:40
COUNTERBODY – a Tangaj Dance előadása
20:00 – 20:40
A test digitális meghosszabítása – médiaművészeti workshop Cătălin Crețu vezetésével
A programok helyszíne a Háromszék Táncstúdió.

Hipertestek – táncworkhsop Simona Deaconescu vezetésével
A hipertest képes több, egymástól különböző identitást produkálni egyetlen testen belül egy párhuzamos valóságot létrehozva, amelyben a sebesség és a gravitáció eredeti funkciói módosulnak eddig rejtve maradt, új érzékelési formákat felszínre hozva.Simona Deaconescu a workshop első felében a sablonos, rutinszerű mozdulatok tudatos levetkőzését célozza meg, eljutva a „csupasz test” állapotához. A következő szakaszban az izmok és a végtagok dinamikájának erősítése a cél, ezen keresztül pedig olyan technikák elsajátítása, melyek a gravitációs erő ellenében „dolgoznak”, így elérve a sebesség tudatos manipulációját és a test térfogatának tudatosítását.

A workhsop záró részében a testet, mint „alkotó gépezetet” tapasztalhatják meg a résztvevők olyan gyakorlatok révén, melyek a hangot, a képet és a szöveget integrálják egy érzéki-absztrakt állapot elérésére.

Jelentkezés

A workshopra olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik betöltötték a 16 évet és a tánc, előadóművészet, színészet illetve egyéb mozgással foglalkozó területeken folytatják tanulmányaikat vagy tevékenykednek.

Jelentkezni az benedek.agnes@m-studio.ro e-mail címen lehet június 17-ig.

A jelentkezésben kérik feltüntetni a résztvevő nevét, életkorát, telefonszámát valamint néhány mondatban ismertetni tevékenységi területét.

Remixand Zone – tánc és filmművészet

A mesterkurzus célja bemutatni és megérteni a táncfilm műfajának sajátosságait, létrehozásánák kontextusát, érintve a következő szempontokat: a táncfilm tárgya, főbb témakörei, filmezési és operatőri sajátosságok és technikák („a kamera koreográfiája”), a mozgás dramaturgiája, a ritmus problémája a montázsban, a test és a tér összefüggéseinek kérdései, forgatókönyvírás és storyboard, nemzetközi kurátori trendek, finanszírozási és forgalmazási lehetőségek. A mesterkurzus vezetője Simona Deaconescu.

Counterbody – a Tangaj Dance előadása

A Tangaj Dance független alkotócsoport 2013-ban jött létre Bukarestben. A társulat változatos művészeti tevékenységet folytat, melyet az állandó innováció és interdiszciplinaritás jellemez.

A Counterbody egy táncot, installációt és zenét szervesen ötvöző előadás, melynek minden eleme egy folyamatos mozgásban lévő, egymással felcserélhető és párhuzamosan futó részecskeként működik.

A produkciót létrehozó nyolc előadó egy folyékony, összefüggő, ugyanakkor fragmentált testet hoz létre, mely a koreográfia fő irányvonalát adja. Az előadás tétje nem kevesebb, mint megmutatni az észlelés és érzékelés határait – érvényes filozófiai és tudományos szempontok alapján –, kísérletet tenni a bemutatott realitás megértésére és befogadására.

Az előadás koreográfusa Simona Deaconescu, dramaturg és kurátori asszisztens Olivia Nițis, vizuális kompozíció Ciprian Ciuclea, light design Alexandros Raptis, zeneszerző Cătălin Crețu. Előadják: Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Corina Mitrovici, Denis Bolborea, George Alexandru Pleșca, Georgeta Corca, Marian “Franke” Octavian, Simona Dabija.

A test digitális meghosszabítása – médiaművészeti workshop Cătălin Crețu vezetésével

A 40 perces kurzus során olyan interaktív technológiák kerülnek bemutatásra, melyek segítségével az emberi mozgást és gesztusokat a hang és kép médiumaira lehet „átfordítani”, a résztvevők aktív közreműködésével. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS