2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A temesvári magyar színház kapott szülinapi ajándékba egy mozit

2018. június 15. 15:31, utolsó frissítés: 15:31

A hírről az intézmény számolt be közleményben. Azt írják, hogy Nicolae Robu polgármester és Balázs Attila színházigazgató pénteken a színház előcsarnokában fogják aláírni azt a szerződést, amelynek értelmében a város régi művész mozija és a hozzá tartozó nyári kert ezentúl a Csiky Gergely állami magyar színház tulajdonába kerül. Az átadás szimbolikus is, hiszen pont péntek délután indul az a rendezvénysorozat, amellyel a színház a 65. születésnapját fogja ünnepelni.

Így az Alba Iulia utcai Nagytermen és Stúdión kívül újabb játszóhellyel bővül a színház előadó tereinek száma. A színház vezetőségének feltett szándéka, hogy az újonnan megszerzett tér ne csak színházi előadások befogadására legyen alkalmas, de vetítéseknek, kortárs művészeti tevékenységeknek és egyéb közösségi, oktatási programoknak is helyet adjon. A józsefvárosi Văcărescu utca 18 szám alatti ingatlan felújításának, berendezésének és technikai felszerelésének költségeit a Temesvári Polgármesteri Hivatal vállalta magára, a színház pedig külhoni, többségében magyar állami támogatásokból igyekszik részt vállalni a felújításokkal járó kiadások fedezésében. A munkálatok megkezdését a 2018/2019-es évadra tervezik.

A megállapodás aláírására június 15-én, pénteken kerül sor 17 órától a színház előcsarnokában, közvetlenül az évforduló alkalmából meghirdetett kiállítás megnyitó előtt. Az ünnepélyes rendezvénysorozatot szombat este, június 16-án zárja az intézmény egy évfordulós gálaelőadás keretén belül a színház jelenlegi és mindenkori alkalmazottjainak, valamint leghűségesebb nézőinek körében. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS