2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újdonság az erdélyi fesztiválpiacon: először rendeznek bográcsfesztivált Borszéken

2018. június 19. 15:12, utolsó frissítés: 15:17

Idén első alkalommal rendezik meg Borszéken július 13. és 15. között a Borszék Bogrács Fesztet.

A nem csak kulináris, de kulturális fesztiválként is kitalált rendezvénysorozat számos programpontot vonultat fel a fesztivál három napján. Lesznek különböző tematikájú interaktív műhelyek, szabadtéri versenyek, bemutatók, táncelőadások, fotókiállítások, filmvetítések, koncertek és természetesen bográcsverseny is. A fesztivál programjain ingyenes a részvétel.Az érdeklődök pénteken kipróbálhatják magukat többek között a magyar hangszerek műhelyén, a roma mesterségek műhelyén, de lesz műhely a gyerekeknek és fotókiállítás is.

Az érdeklődök péntek este megtekinthetik az Oscar-díjra jelölt és Enyedi Ildikó rendezésével készült Testről és Lélekről című filmet, vagy ellátogathatnak egészség-, illetve zeneműhelyre is. Este pedig az Anna &The Band és a Timpuri Noi tart élőzenés bulit.

A szombati nap is hasonló izgalmakkal kecsegtet, többek között lesz néptánc, fotóműhely, filmvetítés, néptánc műhely és konferencia is, amely Outdoor Kultúra címmel kerül megrendezésre 18 órai kezdéssel. Este 20 órától pedig az Egyvilág a Fanfara és a Bosquito zenéire lehet majd bulizni.

Vasárnap, habár az esemény zárónapja, mégsem kell a szegényesebb programkínálattól tartani. Délelőtt 10 órától délután 18-óráig tart majd a főzőverseny, de akik netán más elfoglaltságra vágynak azok kiapróbálhatják a siklóernyő műhelyt, a handmade műhelyt, valamint a fotóműhelyt is.

Délután 18 órától fotó- és képeslapkiállításra kerül majd sor a régi Borszékről, majd 20 órától Mircea Vintilă, majd pedig Herczku Ágnes ad koncertet a közönségnek.

A fesztivál részletes programjáért kattintson IDE. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS