2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Magyar Állami Népi Együttes és a Budapesti Operettszínház is részt vesz a Vásárhelyi Forgatagon

2018. június 20. 18:48, utolsó frissítés: 18:48

A Magyar Állami Népi Együttes és a Budapesti Operettszínház is részt vesz a Vásárhelyi Forgatagon, amelyet augusztus 27. és szeptember 2. között szerveznek meg Marosvásárhelyen.

Portik Vilmos főszervező az MTI-nek telefonon elmondta: újdonságnak számít, hogy a két magyarországi intézmény nagyszabású produkcióit sikerül Marosvásárhelyre meghívni. Közölte: a Magyar Állami Népi Együttes a Magyar rapszódia című előadását fogja színre vinni szabadtéri színpadon, míg az Operettszínház A chicagói hercegnő című előadást mutatja be a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében. Portik Vilmos hozzátette, hogy a marosvásárhelyi színház támogatásának köszönhetően valósulhat meg ez utóbbi vendégjáték.

Az idei forgatagba a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia is bekapcsolódik, amely kisebb szabadtéri koncertekkel gazdagítja a fesztivál programkínálatát.

A főszervező közölte, hogy három kiemelt könnyűzenei koncert lesz, amelyeken Rúzsa Magdi, a Csík Zenekar és a Quimby fog színpadra lépni. Állítása szerint a szervezők idén nem törekedtek arra, hogy felülmúlják mennyiségileg a programokat, hiszen volt olyan év, amikor több mint ötszáz rendezvényt tartottak. Idén kevesebb, de minőségi rendezvényt szerveznek, de így is a marosvásárhelyiek több száz program közül választhatnak.

A fesztivál a már megszokott helyszíneken fog zajlani, az egyik fő találkozási pont a marosvásárhelyi Liget, de kisebb szabadtéri rendezvények lesznek a nemrég felújított középkori vár udvarán is, ahol dzsessz- és szimfonikus koncertek, színházi előadások, valamint családi programok lesznek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS