2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hétvégén ismét Utcazene Fesztivál lesz Szatmárnémetiben

2018. július 09. 12:46, utolsó frissítés: 12:46

Ezen a hétvégén, július 13-15. között Szatmárnémetiben a helybeliekre és az ide látogatókra újabb zenei élmények várnak az Utcazene Fesztiválon. A nemzetközi rendezvény három napja alatt öt színpadon 25 előadó lép fel és több mint 100 művészi performansz látható. Mivel lesz jobb az idei fesztivál?

Az események számát tekintve a fesztivál évről évre gyarapodik. Idén több mint 40 külföldi pályázó jelentkezett a versenyre. A szatmárnémetiek és a rendezők vendégszeretete meghozza gyümölcsét, mind több előadó és turista érkezik a rendezvényre a városba. A 2017-ben a közönség elé lépő néhány zsonglőr és utcaművész létszámához képest az, hogy idén hét országból tíz elismert művész érkezik Szatmárnémetibe, rekordnak tekinthető. A fesztivál fő támogatója a ZES Zollner Electronic.A minőség is javul: a 2017-ben bevezetett „szentháromság” idén teljes fesztiválélményt fog nyújtani: utcazene + utcaművészet + utcai gyorskaja – ezt a csodás hármast élvezhetik ki a szatmáriak a hét végén. Az utcazenészek muzsikája öt színpadról szól majd: Compas – a Corneliu Coposu téren, Dräxlmaier – a Főtéren, Transpink – a Corneliu Coposu átjárón. A művészek találkozóhelye a Red Hat Yard lesz, az Ecomatrix színpad pedig a… Szamoson lesz.

Idén tehát újabb helyszínen jelentkeznek: tavaly első ízben állítottak színpadot a Szamos partján, ebben az évben pedig az Ecomatrix-színpad a Szamos fölött kap helyet. A Multisalva Egyesülettel közösen építik fel a Közigazgatási Palotával szembeni színpadot, a Szamos partjára látogatók pedig akár az úszó színpadot is kipróbálhatják. Idén tehát a Szamos partját és a medrét is a magunk szolgálatába állítják. Ez az exkluzív helyszín napközben kajakozásra, este pedig zenei élvezetekre ad alkalmat.

Fellépnek majd zenészek, zsonglőrök és bűvészek, romániai együttesek és természetesen szatmárnémeti fiatal tehetségek. Idén is, akár eddig minden esztendőben az előadók versenyre kelnek. Az összesen 4000 euró értékű díjakat a Schlemmer Románia ajánlotta fel. A zsűriben ott találjuk az egyik leghíresebb romániai utcai művészt, a 2017-es kiadás nyertesét, Cezar Habeanut. A szatmárnémeti közönség online is szavazhat majd kedvenc művészeire, egy különdij pedig részvétel a nemzetközi Veszprémi Utcazene Fesztivál versenyében. A külföldi művészek előadásai megtekinthetők a történelmi városközpontban és a fesztivál shopping-partnere, az Auchan nagyáruház területén is.A fesztivál egyik sajátos eseménye a fényfestés, amelyet első ízben 2017-ben láthatott Szatmárnémeti közönsége. A szervezők idén is meghívták a Gotec Romot, hogy „fénybe öltöztesse” a város épületeit. Az eseményt támogatja a megyei tanács és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala is.
 
Július 13-án, pénteken délutántól vasárnap estig tehát szívesen várnak mindenkit az Utcazene Fesztiválra, ahol újabb nagyszerű élményekre számíthatnak a zenészekkel, akrobatákkal, zsonglőrökkel együtt, s lesz utcakaja meg egyéb szenzációk is. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS