2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Velencében mutatják be Szőcs Petra első nagyjátékfilmjét

2018. július 25. 13:11, utolsó frissítés: 13:16

Szőcs Petra rendező Déva című nagyjátékfilmjét fogják bemutatni a Velencei Filmfesztivál Biennale College Cinema szekciójában. A film erőteljesen erdélyi kötődésű, mind a rendező, mind a helyszín, mind a szereplők okán.

A Velencei Biennálé 2012-ben indította el a Biennale College nevű programját, amely évente három kis költségvetésű film gyártását finanszírozza, 2018-ban a kolozsvári születésű Szőcs Petra filmterve is megkapta a 150 ezer eurós támogatást.A film az árvaházban élő albínó lányról, Katóról szól, aki egy nyári szünetben összebarátkozik egy új önkéntessel, Bogival, de barátságát csak úgy tudja kifejezni, hogy elárul valaki mást. A Déva a gyermeki látásmód mágikus és szürreális dimenzióját bontja ki, és új színben láttatja Déva posztszocialista világát.

A filmet Nagy V. Gergő és Szőcs Petra írták, producere Fülöp Péter, operatőre Dévényi Zoltán, vágója Dunai László. A főbb szerepeket Nagy Csengelle, Mohamed Fatma és Komán Boglárka játsszák, a gyerekszerepekben a Dévai Szent Ferenc Alapítvány növendékei láthatók. A film Déván és Petrozsényben forgott. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS