2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Hagyományok Háza idén is kiveszi a részét a Méra World Music Fesztiválból

2018. július 31. 12:21, utolsó frissítés: 12:21

A Méra World Music Fesztivál harmadik alkalommal jelentkezik Mérán. A rendezvényen a Hagyományok Háza ismét gazdag programmal vesz részt.A Hagyományok Háza a kezdetektől, 2016-tól részese a Méra World Music Fesztiválnak. A rendezvény jelmondatát, „Kalotaszegnek megmutatjuk a világot, s a világnak Kalotaszeget” a Kárpát-medence tradícióit összefogó intézmény is magáénak vallja, s az alapítása óta felhalmozott tapasztalatait Kalotaszegen is közkinccsé teszi.

„A Hagyományok Háza számos nyári fesztivál vendége – utal a részvétel céljára Nagy Viktória szervező. – Ezek az alkalmak jó lehetőséget nyújtanak a néphagyomány népszerűsítésére, munkánk bemutatására.”

E fesztiválokon is - a már máshol is népszerű - úgynevezett „Folkudvar” koncepciót valósítják meg: minden érdeklődő, minden korosztály számára az autentikus néphagyományt népszerűsítik, ismertetik. A nyári programok különösen alkalmasak erre, hiszen nagyon sokan látogatják azokat.

A programstruktúra mindig a helyszínhez, s a rendezvény jellegéhez igazodik, de a mesemondás, a kézműves foglalkozás, tánc- és énektanítás, valamint az esti koncertek minden összejövetel állandó elemei.

A Méra World Music Fesztiválon, két helyszínen folynak a programok, a Csűrfia gyermekeket várja színes összeállítással, csuhézással és nemezeléssel, s a legifjabbak a mesék rejtelmeiben is elkalandozhatnak.

A Csűrszínpadon a Hagyományok Háza a népzenei és világzenei koncertek szervezésében is részt vesz. Néhány ismertebb fellépő a műsorkínálatból: Ferenczi György és a Rackajam, a Besh o droM, a Fonó Zenekar, valamint az Olah Gipsy Beats.

Az egyik délutánra Bognár Szilvia családi koncerttel érkezik.
Váradi Levente, akinek munkásságát a nagyközönség a Fölszállott a páva népzenei verseny fotóiról ismeri, a fesztiválon az általa kezdeményezett Szent Lámpások Programról szóló kerekasztal beszélgetéssel és fotókiállítással jelentkezik. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS