2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megkapta a műemlékvédelmi engedélyt a Mini Erdély Park Szejkefürdőre

2018. augusztus 07. 17:05, utolsó frissítés: 17:06

Megkapta a műemlékvédelmi engedélyét a Mini Erdély Park megépítésére a Legendárium Szejkefürdőn.

A park Erdély fénykorát, a 17. és 19. század közti időszakot szeretné megjeleníteni, különös tekintettel azokra az épületekre, amelyeket Orbán Balázs is láthatott.

A Legendárium csapatát Gyöngyössy János történeti grafikus segíti a rekonstrukcióban, a maketteket a székelykeresztúri származású Vajda Domokos készíti Budapesten, a festést Németh Hajnal művész végzi.

A tervek szerint jövő évre már kész lesz a park, és elegendő szórakozási lehetőséget nyújt akár egy teljes nap eltöltésére is. Lesz Orbán Balázs Emlékközpont, Mini Székelygőzös, egy hektáron makettpark setánnyal, sószobával-mini parajdi bányával. Lesz kerekesszék barát játszótér, ló-bicikli-motor parkoló. Busz parkoló, pihenő infóközpont.A parkban hatvan makett lesz, a törcsvári kastély, a dévai, a barcarozsnyói, a vajdahunyadi és a fogarasi vár, illetve a székelyudvarhelyi Jézus-kápolna már két éve elkészült. A parkot multikulturálisra tervezik, szász, móc, magyar és székely falurészletek is lesznek benne, valamint a várfallal körbevett Brassó, Segesvár, Kolozsvár, Medgyes és Nagyszeben. Érdekességek is lesznek, például a szaploncai vidám temető, vagy az a Vajdahunyad melletti kohó, ahol az Eiffel-torony néhány elemét öntötték.

A parkot multikulturálisra tervezik, szász, móc, magyar és székely falurészletek is lesznek benne, valamint a várfallal körbevett Brassó, Segesvár, Kolozsvár, Medgyes és Nagyszeben. Érdekességek is lesznek, például a szaploncai vidám temető, vagy az a Vajdahunyad melletti kohó, ahol az Eiffel-torony néhány elemét öntötték.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS