2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A zabolai kastély udvarára vándorol a TIFF

2018. augusztus 13. 16:51, utolsó frissítés: 16:51

Első alkalommal érkezik a TIFF Karaván a Kovászna megyei Zabolára, amely az ország leghíresebb filmes rendezvénye, a Transzilvánia Nemzetközi Filmfesztivál vándormozija. A szabadtéri vetítésekre augusztus 15-16-án, 21:30-as kezdettel kerül sor a kastélyparkban, a belépti díj 18 lej.

A zabolai ajánlat két filmet tartalmaz: első este a román filmek kategóriájában a legjobbnak ítélt film, valamint 8 Gopo-díj birtokosa az Egy lépéssel a szerafák mögött (Un pas în urma serafinilor) című film vetítésére kerül sor, amely Daniel Sandu első nagyjátékfilmje. A történet során Gábrielt, a kamasz fiút ismerhetjük meg, aki az ortodox teológia hallgatója és a rendszerrel történő viszontagságai tárulnak elénk.

A második esti vetítéskor a közönség Antal Nimród, A Viszkis című akciófilmjét láthatja. Egy igaz történet a karizmatikus erdélyi származású fiatalemberről, aki egymás után fosztja ki a bankokat, postákat, utazási irodákat. A film megtekintésekor a magyarországi posztkommunista állapotokkal kerülünk szembe. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS