2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy nap van hátra az Awake fesztiválig

2018. augusztus 16. 11:18, utolsó frissítés: 11:18

Augusztus 17-én megnyitja kapuit Románia első butikfesztiválja, az Awake Fesztivál a gernyeszegi Teleki-birtokon. A kilátogatók három napon keresztül élvezhetik a jó zenét, a különleges programokat, a lenyűgöző helyszín miatt tényleg királyul érezhetik magukat. A fesztivál témája, a New Funky Royals, visszaköszön majd az építményeken, installációkban és a résztvevők ruházatában is. A legkirályabb ruhaszettben megjelenőket díjazzák is.

A The Cube Main Stage-n fellép Morcheeba, Milky Chance, Wilkinson, The Subways, Fink, Subcarpați, Ivan & The Parazol, Mihail, Fran Palermo és még sokan mások. Szimfonikus koncert is lesz a nagyszínpadon: a Vița de Vie együttes az Állami Marosvásárhelyi Filharmóniával közösen lép fel. A Telekom Electronic Beats színpad fellépői: James Zabiela, Eelke Kleijne, Culoe de Song és helyi DJ-k. A színpad kurátora az All you can dance/FORM Space. A Castle Longue by J’ai Bistrot meghívottai: Nopame, Omelette, Corvin & Buniku, valamint egy meglepetés trió: DJ Acid Mouse Sin (Andi Moisescu), Fozzie és Teddy Dumitrescu lépnek a DJ pult mögé, kizárólag az Awake-en. A The Wire by Office Clubul Presei színpada, a tavalyi év kedvence, idén is visszatér olyan fellépőkkel mint a Funkorporation, az Acoustic Bastards és a Suburbia 11. A teljes program megtalálható a fesztivál webololdalán.

A Feed Your Mind platformban a beszélgetések témája a technológiától egészen a magánválallkozásokig felölel majd mindent. Különböző előadók, workshopok, filmvetítések és Open Mic programokat terveztek be a programba. Idén is lesz a Coffe with the organizers-nek nevezett programpont amelynek keretén belül a résztvevők direkt módon szólhatnak a szervezőkhöz, javaslatokat és kérdéseket tehetnek fel.

A Designers’ Bazaarban királyi kiegészítőket lehet majd találni, amelyet a Murmurral közösen csak a #newfunkyroyals témára hoztak létre. Szombaton lesz a Royal workshop ahol a résztvevők személyre is szabhatják a kiegészítőiket. Az Awake hivatalos pólók mellett idén övtáskákat is lehet vásárolni, amelyet a fiatal Maria Ștefănescu álmodott meg.

A Cinema Under The Bridge válogatott TIFF filmekkel jelentkezik. Minden este lesznek vetítések a birtokon a kőhíd körül. Többek között a Szelidítetlen Románia/România Neîmblânzită (r. Tom Barton Humphreys) - című dokumentumfilmet is vetítik, amely bemutatja a romániai vadon szépségeit, a Katonák. Mesék a FerenatribólSoldații. Poveste din Ferentari - Ivana Mladenovic szerb származású színésznő és rendező alkotását vagy az Egy fantasztikus nő/Una mujere fantásticá-t (r. Sebastián Lelio), amely megnyerte a legjobb idegen mozinak járó Oscar díjat 2018-ban. Az élmény nem lenne teljes színház nélkül, ezért idén két független darab is látható lesz szombaton és vasárnap, a MaRó és a Bădăranii.

Gondolva a marosvásárhelyi Teleki-Bolyai könyvtárra, amelyet Teleki Sámuel alapított, az Awake és a Litera kiadó közösen újjáépíti a Forest Library-t. Ebben az évben az olvasni vágyók több mint 400 könyv közül választhatnak.
Akárcsak az első évben idén is a kastély körüli területen lesz mászófal, tiroli pálya és ebben az évben királyi sportokat is ki lehet próbálni. A Royal Playground zónában a résztvevők az arisztokrácia sportjait űzhetik, például ojnázhatnak, krikettezhetnek vagy pétanqueozhatnak.

A Serenity Meadow nyugodt zónájában lesz TRX, Boody Art, Bungee Fitness és yoga, ami felpörgeti a lusta reggeleket, délelőttöket.

A Food & Drinks Court területén különleges ételek tömkelegéből választhatnak majd a fesztiválozók, mindenki megtalálja a maga ízlésének tetszőt.

Az ARTDOOR verseny nyertes művészeti installációt is kiállítják a területen. A verseny a Culturaft Egyesület rendezésében jött létre, a Romániai Építészeti Renddel közösen és a Maros megyei tanács támogatásával.

Az Awake Fesztivál 2018. augusztus 17 - 19. között lesz a gernyeszegi Teleki-birtokon. Az esemény része a 2018 - A kulturális örökség európai évének és a Take a Stand nemzetközi megmozdulásnak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS