2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A velencei filmfesztivál szervezői kiálltak a nemi egyenjogúság mellett

2018. szeptember 01. 13:24, utolsó frissítés: 13:24

A nemek közötti egyensúly betartására tettek ígéretet pénteken a velencei filmfesztivál szervezői. Alberto Barbera fesztiváligazgató és Paolo Barratta elnök sajtótájékoztatón jelentette be, hogy aláírtak egy esélyegyenlőségi kötelezettségvállalást, amelynek értelmében a jövőben minden téren igyekeznek egyenlő feltételeket biztosítani férfiaknak és nőknek egyaránt.

A fesztivál rendezőit korábban éles támadás érte amiatt, hogy igen kevés női rendező filmjét hívták meg a mustrára. Ezért Barbera és Barratta most bejelentették, hogy támogatják a 2020 mozgalom 50-50 százalékos célját. A 2020 Movement a MeToo mozgalom példájára jött létre, és a nemek egyenlőségéért és a sokszínűségért kampányol a filmiparban. A név arra utal, hogy ezt az arányt 2020-ra, vagyis két éven belül szeretnék elérni.

A fesztivál szervezői ígéretet tettek az "átláthatóságra" a filmek válogatásában, bemutatásában, a fesztivál testületeinek összetételében és "a magas női részvételre" a fesztivál struktúrájában. A cannes-i, a locarnói és a szarajevói filmfesztivál szervezői már korábban elkötelezték magukat erre. (mti/hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS