2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az M Studio Mozgásszínház vendégjátéka érkezik Kolozsvárra

2018. szeptember 03. 14:32, utolsó frissítés: 14:32

A világhírű francia-magyar koreográfus, Frenák Pál által rendezett előadással vendégszerepel Kolozsváron a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház.

A To_R című előadást pénteken, szeptember 7-én 20 órától mutatja be a Stúdióban Erdély egyetlen hivatásos mozgásszínházi társulata. Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint online a biletmaster.ro weboldalon.

Frenák Pál az M Studio csapatával egy elképzelt festenről, összejövetelről, a képzelt világ és a nyers realitás közötti bolyongásról, az elhallgatott és a kimondhatatlan minőségéről, a látszólagos őrület és a valóság viszonyáról beszél.

A sajátos Frenák-mozgásrendszer és a jelnyelv elemeiből épülő koreográfia a lineáris és a spirális energia játékából építkezik. A látszólag hétköznapi helyzetek sora olykor konstruktív, olykor pedig dekonstruktív módon találkozik, és e találkozásból létrejövő új minőség vezet el a káoszból egy megélhető valósághoz. 

Az előadás létrejöttét az AFCN, a Bethlen Gábor Alap és Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A turné létrejöttét támogatják: AFCN, UNITER, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS