2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szalai Béla könyvét mutatják be a kolozsvári EME székházban

2018. október 09. 12:04, utolsó frissítés: 12:04

Az 1000 év Erdélyben, 100 év Romániában program keretén belül Szalai Béla Iconographia locorum Transsylvaniae című könyvét mutatják be Kolozsváron, október 9-én, 18 órától az Erdélyi Múzeum-Egyesület székházában (Jókai út 2-4. szám).

A rendezvény házigazdája Keszeg Vilmos, az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöke. A kötetet méltatja Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, a kötetet bemutatja Monok István, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ főigazgatója.

„Az Iconographia locorum Transsylvaniae című kötet egyedülálló katalógusa a kezdetektől 1800-ig feldolgozott transzilván ikonográfiának. Egyedülálló, mert a jelenlegi Erdély településeit ábrázoló megannyi látképet, térképet, rajzot, festményt, adománylevelet, emlékérmet, emléklapot, céhlevelet gyűjt össze, azonosít be, rendszerez és magyaráz meg. Első alkalom, hogy ilyen pontossággal és ilyen nagyságrendben jelenik meg a mai Erdély településeinek képi ábrázolása.” -írja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a szerkesztőségünkhőz eljuttatott közleményében. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS