2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A USNK és Antal Timi is ott lesz a 2019-es A Dalban

2018. december 03. 15:47, utolsó frissítés: 2018. december 04. 13:23

Több erdélyi érdekeltségű résztvevője is lesz a 2019-es magyarországi Eurovíziós Dalfesztivál előválogatójának, A Dalnak, amelynek hétfőn mutattatták be a résztvevőit a budapesti Akvárium Klubban. A 30 legjobb produkció közé került például a most nagyon népszerű USNK Posztolj című dala, amelyet ByeAlex írt, de ott lesz a bánffyhunyadi származású Antal Timi is, aki Demko Gergővel közösen adja elő a Kedves Világ! című szerzeményt, illetve a kézdivásárhelyi YesYes zenekar egyik tagja, Katona Tamás is, aki az Incomplete című számot énekli.

A dalválasztó show-t immár nyolcadik alkalommal rendezik meg, a műsort a Duna Televízió sugározza majd január 19-től szombatonként. A döntőt február 23-án rendezik, akkor derül ki, melyik lesz Magyarország legjobb dala.A bemutató sajtótájékoztatón elhangzott, hogy A Dal 2019-re 416 pályamű érkezett. A zsűriben az elmúlt évekből ismert Both Miklós kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere mellett új tagként Vincze Lilla és Nagy Feró ül majd. Vincze Lilla a nyolcvanas évek második felében a Napoleon Boulevard énekesnőjeként vált ismertté, jelenleg szólóban dolgozik és zenepedagógusként is tevékenykedik. Nagy Feró a negyven éve működő Beatrice énekese, dalszövegírója."Fontos az egyéniség, keresni fogom a kísérletező szellemet, az egyediséget" - fogalmazott a sajtóbemutatón Vincze Lilla. Nagy Feró azt emelte ki, hogy szeretne mindenkinek segíteni és különösen figyelni fog a dalszövegek minőségére.

Szintén új lesz az egyik műsorvezető, Dallos Bogi; A Dalban háromszor versenyzett énekesnő csatlakozik Fehérvári Gábor Alfrédhoz.

A versenybe bejutott előadók között van az említetteken kívül A Dal két korábbi győztese: a 2014-ben első Kállay-Saunders András most duóban indul The Middletonz néven és újra versenybe száll a tavalyi győztes Pápai Joci. Antal Timi és a YesYes mellett is számos olyan fellépő van, akik korábban is szerepeltek már a műsorban: Berkes Olivér, Kyra, a Leander Kills, Oláh Gergő, Petruska. 2019-ben ismét több különdíja lesz a műsornak: keresik A Dal 2018 legjobb dalszövegíróját, felfedezettjét és újra megrendezik az online Akusztik Dalversenyt is.A Dal 2019 teljes mezőnye (előadó - dalcím): Acoustic Planet - Nyári zápor; Antal Tímea feat. Demko Gergő - Kedves Világ!; Berkes Olivér - Lighthouse; Deniz - Ide várnak vissza; Diana - Little Bird; Fatal Error - Kulcs; Gotthy - Csak 1 perc; Hajdu Klára - You're Gonna Rise; Hamar Barni - Wasted; Heatlie Dávid - La Mama Hotel; Konyha - Százszor visszajátszott; Kyra - Maradj még; Leander Kills - Hazavágyom; Mocsok 1 Kölykök - Egyszer; Monyo Project - Run Baby Run, Nagy Bogi - Holnap; Nomad - A remény hídjai; Oláh Gergő - Hozzád bújnék; Pápai Joci - Az én Apám; Pátkai Rozina - Frida; Petruska - Help Me Out of Here, Ruby Harlem - Forró; Salvus - Barát; Szekér Gergő - Madár, repülj!; The Middletonz - Roses; The Sign - Ő; USNK - Posztolj; Váray László - Someone Who Lives Like This; Vavra Bence - Szótlanság; YesYes - Incomplete. (mti)

UPDATE: A hír eredeti változatából kihagytuk, hogy a Monyo Projekt is erdélyi. A zenekar 1999-ben alakult Székelyudvarhelyen. A cold rock stílusú zenét játszó banda 2019-ben először mutatkozik be A Dalban.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS