2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Zenei tehetségkutatót szerveznek fogyatékkal élő fiatalok számára

2018. december 06. 14:10, utolsó frissítés: 14:35

A United by Music Alapítvány zenei tehetségkutató versenyt szervez fogyatékkal élő, zenében tehetséges fiatalok számára. December első hetében meghallgatást tartanak három erdélyi városban: Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Marosvásárhelyen.


A zsűri által kiválasztott fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy kibontakoztassák zenei karrierjüket, mentorok révén szakmai támogatást kapnak és zenei oktatásban fognak részesült. A versenyzőknek egy zeneszámot kell előadniuk egyénileg, hangszeren, énekelve vagy hangszeres kíséret mellett énekelve. A zenei műfaj szabadon válaszható.

A marosvásárhelyi elődöntő helyszíne és időpontja az Spectrum Színház (Rózsák tere, 13 szám), december 7-e, délután 17 óra. A csíkszeredai elődöntő a Grundban lesz (Petőfi Sándor u., 38 szám), december 8-án, szombaton du. 18 órától. A sepsiszentgyörgyi előválogatója december 5-én került sor.

Az est végén a The Crazy Plumbers zenekar lép fel. A rockabilly zenét játszó banda 2012 áprilisában jött létre, hogy „visszaírják” a rockabilly műfajt a hazai zenei élet palettájára. Az angol nyelvű szerzeményeik mellett olyan jelentős előadók számait tűzik műsorra (sajátos feldolgozásban), mint Johnny Cash, Buddy Holly, Ray Charles, Elvis Presley, Eddie Cochran vagy Nancy Sinatra.

A romániai szervezet célja, hogy pár éven belül olyan, fogyatékkal élőkből álló zenekarokat ismertessen meg a közönséggel, amelyek bebizonyítják, hogy a zene világában nem létezik a fogyatékkal élők és az egészséges emberek világa, csupán az élmény.

A meghallgatás ingyenes és nyilvános, a szervezők számítnak a résztvevők figyelmére. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS