2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ezek a filmek hozták tavaly a legtöbbet a romániai moziknak

2019. január 03. 16:23, utolsó frissítés: 16:24

A Cinemagia összesítette azoknak a mozifilmeknek a tízes listáját, amelyek a legtöbb bevételt termelték a romániai piacon a 2018-as évben.

A lista elején a Venom című film áll, amely egyedüliként volt képes tízmillió lejes bevételt termelni. A Venomot a Bosszúállók: Végtelen háború (Avengers: Infinity War) követi, amely a nemzetközi piacon első helyezést ért el. A Marvel szuperhősei 9,9 millió lejes bevétellel gazdagították a romániai mozikat.A harmadik legnézettebb film az Aquaman lett, 7,7 millió lejes bevétellel, de a Freddie Mercury és a Queen brit rockegyüttesről szóló Bohém Rapszódia (Bohemian Rhapsody) is 7,6 millió lejt termelt és ezzel a negyedik helyet foglalta el a listán.A Fekete Párduc (Black Panther) 7,5 millió lejt hozott, míg A szabadság ötven árnyalata (Fifty Shades Freed) 7,2 millió lejes bevételt produkált.

A Deadpool 2 és a Hotel Transylvania 3 is éppen meghaladták a 7 millió lej fölötti bevételt, ezzel elfoglalták a listán a hetedik és a nyolcadik helyet.

A kilencedik helyezett Az apáca (The Nun) című film lett 6 millió lejjel, míg a Mission: Impossible – Utóhatás (Mission: Impossible – Fallout) 5,3 millió lejes bevétellel a lista tizedik helyét foglalta el.(Cinemagia)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS