2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tisztesség es szerelem. Február 16-ig tekinthető meg Suzana Dan kiállítása az Új Kriterion Galériában

2019. január 10. 17:27, utolsó frissítés: 17:27

A szerelemmel a legtisztességesebb szándékkal elnevezésű kiállítása nyílt december végén Suzana Dan képzőművésznek a csíkszeredai Új Kriterion Galériában.

Simona Vilău kurátor, képzőművész így ír az festményekről:

„Suzana Dan festményei többféle érzelmi állapotot közvetítenek: a boldogság, a félelem, az extázis, a diadal vagy a trauma egymás után vagy egyidőben jelenik meg bennük. Az ecsetvonások finomak, és sikerrel humanizálják a rózsaszínű figurákat vagy a hibrid törpéket is, melyekről nem tudjuk pontosan, hogy műanyagból vannak, vagy excentrikus elmék projekciói.

Suzana Dan Dumitru Gorzo, Alexandru Rădvan, Florin Ciulache és sokan mások nemzedéktársa; kiolthatatlan művészetszomjról tesz tanúbizonyságot, és hihetetlen regenerálódási energiája van; szünet nélkül megjelenik a kiállítótermekben mint érdekes projektek kezdeményezője, menedzser vagy kurátor.

Suzana Dan képvilága eszményi díszleteken fekvő anatómiai részletekből áll, melyek intenzíven színezett álmok voltaképpen, felhőcskékkel, növényekkel, domborzati formákkal, vagy állatokkal és emberekkel – valamiképpen perverz jelenetek ezek, idegen és furcsa díszletekben. Minden jelenet képeslapízű, álmodott, kitalált vagy eltűnt személyek emlékei végül is. A keserédes benyomás és a döbbenet, melyet ezek a látszólag ártatlan képek okoznak, hosszú ideig követi a nézőt.”

A kiállítás február 16-ig tekinthető meg, keddtől péntekig 13 és 17 óra, valamint szombatonként 10 és 14 óra között az Új Kriterion Galériában (Petőfi utca 4, Csíkszereda). (hírszerk.)Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS