2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Augusztus elsejétől Kolozsváron is látogatható a The Art of Banksy kiállítás

2019. július 31. 10:56, utolsó frissítés: 10:56

Kolozsváron tekinthető meg augusztus elsejétől kezdve a The Art of Banksy kiállítás.

Banksy: A virágcsokor dobáló huligán. Kép: via Your Individual BudapestBanksy: A virágcsokor dobáló huligán. Kép: via Your Individual Budapest


A graffitiművész 50 alkotását bemutató vándortárlat augusztus 1-je és november 3-a között látogatható a Vaida Voevod Házban (Hunyadi tér - Piaţa Ştefan cel Mare 18).

A The Art of Banksy kiállítás Isztambulból indult 2016-ban, azóta bejárta Párizst, Londont, Rómát, Berlint, Tel Avivot, Torontót, Montreált, Milánót. Képeket, fotókat és 3D tárgyakat tartalmaz, többek közt a Lány léggömbbel (Girl with Balloon), a Police Kids, a Bomb Hugger című alkotásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

A tárlatot Banksy életéről és életművéről szóló videók egészítik ki.

A szervezők emlékeztetnek, hogy a street-art legismertebb képviselőjét, Banksyt a Times magazin a bolygó 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta, noha identitását továbbra is homály fedi. Annyit lehet tudni róla, hogy az Egyesült Királyságban, Bristol városban született.

Banksy neve tavaly azzal került a címlapokra, hogy a Lány léggömbbel című munkája egy aukción megsemmisítette önmagát, pár másodperccel azután, hogy elkelt 1,4 millió angol fontért.

A kolozsvári kiállításra a Vaida Voevod Háznál, valamint on-line az Eventim.ro-n lehet jegyeket vásárolni, valamint a kiállítást támogató cégeknél (Vodafone, Telekom, Diverta, Cărtureşti, Carrefour és OMV-töltőállomások).

Egy jegy ára 35 lej hétköznap és 40 lej hétvégén. A tanulók, diákok és nyugdíjasok 20 lejes jegyet vásárolhatnak hétköznap és 30 lejért látogathatják a kiállítást hétvégén. A 7 évnél kisebb gyerekek számára a tárlatlátogatás ingyenes. (agerpres)

Nyitókép: via Your Individual Budapest

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS