2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csík zenekar, Kiscsillag és Ismerős Arcok: egyre színesebb a PMN zenei kínálata

2019. augusztus 17. 10:24, utolsó frissítés: 10:24

Színes zenei kínálattal várja az érdeklődőket az augusztus 20-25. között immár 18. alkalommal megrendezett Partiumi Magyar Napok, amely a régió hagyományait és értékeit igyekszik bemutatni.

„Fontosnak tartjuk, hogy a régióünnepen mindenki megtalálja a saját ízlésének való zenét. Ezért a rendkívül színes programkínálat mellett a legkülönbözőbb zenei stílusok elismert képviselőit is elhozzuk a városba. Legyen szó népzenéről, pop- vagy rockütemekről. A sztárfellépők garantáltan remek hangulatú koncerttel várják majd a szatmáriakat és nemcsak” – idézi a szervezők közleménye Barta Zoltánt, az esemény programkoordinátorát.

Augusztus 23-án, 19 órától a Csík zenekar koncertezik a Kossuth-kertben felállított színpadon. "A zenekar 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket leküzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik. Műsoraikban a közönség által szeretett, igényes, sokszínű zenei világukat viszik tovább az új dalaikkal, miközben megidézik azokat a régi szép összeállításokat is, amelyek nemcsak a zenekar tagjainak szívében, a közönségük lelkében, hanem az utóbbi évtizedek magyar zenei palettáján is végérvényesen nyomot hagytak" - fogalmaznak a szervezők ajánlójukban.

Augusztus 24-én, szombaton, 19 óra 30 perctől a magyar zeneipar egy másik legendás együttese, a Lovasi András nevével fémjelzett Kiscsillag lép fel a Kossuth-kert színpadát. "A mindig gitáralapú, de számos eltérő stílusjegyet magába olvasztó dalok, a lendületes előadásmód, Lovasi emblematikus szövegvilága és a zenekar utolsó éveiben megjelenő többszólamú énektémái az egyik legkarakteresebb, legegyedibb hangú, bátran kísérletező, mindig megújuló produkcióvá tették a Kiscsillagot" - ajánlják a szervezők a zenekart. Augusztus 25-én 17 órától pedig az Ismerős Arcok zenekar koncertezik a Kossuth-kertben.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS