2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ákos koncerttel zárták a Partiumi Magyar Napokat

2019. augusztus 26. 12:37, utolsó frissítés: 14:41

Még a Partiumi Magyar Napok zárónapra is bőven jutottak programok. A napot és az idei rendezvénysorozatot Ákos szuperprodukciója zárta le.Napközben 11 órától az Ecomatrix színpada előtt az Aranyszamár Bábszínház előadásában A Holdkirály palotáját nézhették meg a gyerekek, majd egy órával később ismét a Tintaló Cirkusz aprócska sátra került előadásra, mely fából faragott állatokkal és artistákkal várta a kicsiket.

A bátrabbak emellett a hétpróbán és a Ki Mit Tud versenyen is indulhattak. A helyszíni nevezést követően több tucat apróság váltotta egymás a színpadon: legtöbben verssel vagy énekkel készültek, de voltak olyanok is, akik balett-előadással vagy paródiával próbálták lenyűgözni a zsűrit.Néhány méterrel távolabb tovább folytak a Partiumi Mesterségek Utcájának foglalkozásai. A kolozsvári Karaván Együttes különleges hangszerek segítségével gyerekdalokkal kedveskedett közönségének

Vasárnap a legkisebbeket a Tipegő sziget várta, Bartha Kati Molyodája, az Aranykapu Népi játszókert, a Borókagyökér Egyesület kézműves foglalkozásai és a MIK Gyermekutcája is, a nagyobbak pedig próbára tehették magukat falmászásban vagy akár kajakozásban is.

A Borudvarban meg lehetett ízlelni a Partium borait és pálinkáit. Fél háromtól már a Borudvarban is elkezdődtek a rendezvények. Elsőként a helyi és megyei vezetőinkkel beszélgethettek a fesztiválozók. Kérdéseikkel fordulhattak a résztvevők Kereskényi Gábor polgármesterhez, Pataki Csaba megyei tanácselnökhöz, Maskulik Csaba városmenedzserhez, Magyar Lóránd és Erdei D. István parlamenti képviselőkhöz, illetve Turos Lóránd szenátorhoz.

Erdei-Dolóczki István, Kereskényi Gábor és Turos LórándErdei-Dolóczki István, Kereskényi Gábor és Turos Lóránd


A helyi politikum többek között beszámolt a megyeszékhelyen és a megyében történő beruházásokról, továbbá a jövőbeli tervekről és röviden szót ejtettek az országos és helyi politikai körképről, valamint a szövetség célkitűzéseiről. Szóba került a megyei könyvtár és levéltár helyzete, a Decebal híd feljárói, a Burgya gyalogosátkelői, a 16-os lakónegyed zebrahiánya, ugyanitt a kutyás közvécének használt zöldterületek rendezése és a városi szelektív hulladékgyűjtés helyzete.Mindeközben az Ecomatrix színpadán sem állt le az élet. 15 órától a Rozsnyói Meseszínház adta elő az Öregapám mesefája című, gyermekeknek szánt színdarabot, ezt követően a könnyedebb műfajok képviselői vették birtokba a Zöld Ház környékét. A Teddy Queen és a Térerő zenészei koncerteztek, majd a Kossuth-kerti események záróakkordjaként az Eurovíziós Dalfesztivál egykori résztvevője, a Compact Disco szórakoztatta a közönséget. 21 Kovács Ákos és zenekara lépett az Aushoppingnál felállított Tarr Beton színpadra.(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS