2024. július 22. hétfő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gyermekfilozófia klub indul Kolozsváron

2019. szeptember 25. 12:53, utolsó frissítés: 21:59

Októbertől gyermekfilozófia klub indul 6-15 éves gyermekek számára a Babeș-Bolyai Tudományegyetem és a Kolozs Megyei Könyvtár partnerségében. A Gyermekfilozófia beszélgetéseken alapuló oktatási-nevelési program, aminek célja hogy filozófiai témájú beszélgetések segítségével alakítsa és formálja a tanulókban a kritikai gondolkodás, a mások iránti figyelem, a tolerancia képességét.


Az októbertől induló Gyermekfilozófia klub román, magyar és angol nyelven zajlik, és a megyei könyvtár különböző kirendeltségei biztosítják a helyszínt.

A magyar nyelvű találkozásokat Kerekes Erzsébet, a BBTE Magyar Filozófiai Intézet adjunktusa és az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság Gyermekfilozófia munkacsoport vezetője tartja, a megyei könyvtár a Farkas utcai, a monostori, és a Donáth úti kirendeltségeiben.

A gyerekek havonta egy 2 órás találkozáson vehetnek részt, ahol mesékről, könyvekről, történetekről, erényekről, értékekről, barátságról, bátorságról, robotokról, művészetről, természetről, állatokról, növényekről, környezetvédelemről beszélgethetnek.

Az érdeklődő szülök az itt található jelentkezési ív kitöltésével írathatják be gyerekeiket a klubba.

A Gyermekfilozófia klub főszervezője Mihaela Frunza, a BBTE Történelem és Filozófia kar docense. A hazai és a magyarországi gyermekfilozófiáról a 2010/2 Többlet lapszámban olvashatnak az érdeklődök. További információk: Kerekes Erzsébet, hunyadikzsoka@gmail.com.

Nyitókép: Club de filosofie cu copii Facebook oldal.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS