2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Itt vannak az első bejelentések a 2020-as TIFF-ről: Roman Polanski, hamis papok és hírességek

2019. december 02. 13:26, utolsó frissítés: 13:26

Bejelentette az első címeit a 19. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál, Roman Polanski, Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Kristin Scott Thomas, Jean Dujardin új filmjeit is levetítik Kolozsváron 2020. május 29. és június 7. között. A velencei, San Sebastian-i és torontói filmfesztiválok díjazott filmjeit munkáinak többsége a Supernova kategóriában lesz majd látható.

Roman Polanski Dreyfus-ügyről szóló J’accuse című filmje az egyik első bejelentett. A film elnyerte a velencei filmfesztivál zsűrijének nagydíját. Vetítik majd az Arany Pálma-díjas japán Koreeda Hirokazu első nem japán nyelvű filmjét, a La verité című munkát, amelyben Catherine Deneuve és Juliette Binoche anya-lánya párosként lesz látható. A La verité az idei velencei filmfesztivál nyitófilmje volt.

J’accuseJ’accuse

La veritéLa verité


Bemutatják ugyanakkor a lengyelek Oscarra nevezett filmjét, amit nem mellékesen a velencei fesztiválon is díjaztak. A valós eseményeken alapuló Corpus Christi (rendező Jan Komasa) egy papi pályára áhítozó büntetett előéletű fiatal drámáját dolgozza fel. Be fogják mutatni ugyanakkor a Jack London regénye alapján készült Martin Eden (r. Pietro Marcello) című filmet, más korban és más helyszínen dolgozza fel az eredeti történetet. A főszerepet játszó Luca Marinelli a legjobb színésznek járó díjat kapta Velencében.

Corpus ChristiCorpus Christi

Martin EdenMartin Eden


Rodrigo Sorogoyen, aki 2014-ben a Stockholmmal elnyerte a Transilvania-trófeát, 2020-ban már az ötödik nagyjátékfilmjével tér vissza Kolozsvárra. A Madre a szülők és gyerekek közötti bonyolult kapcsolatot vizsgálja, és már Velencében és Torontóban is bemutatták. Shannon Murphy Babyteeth című elsőfilmje egy 16 éves rákbeteg lány történetét dolgozza fel, ki szerelmes lesz egy drogdílerbe. Egy komédiával jön Peter Cattaneo, aki húsz éve az Alul semmi (The Full Monty) című filmmel hódított. Az igaz történeten alapuló Military Wives főszerepét Kristin Scott Thomas alakítja, és a filmnek Torontóban volt a bemutatója.

Vetítik Jonás Trueba La Virgen de Agosto című filmjét, ami Karlovy Vary-ban különdíjat kapott. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS